Dopřejte si "plnotučné" topinky s vepřovými kotletkami. Nejsou to sice klasické rychlovky, ale vydají za plnohodnotný oběd "do ruky". Hodí se na jakoukoli party.
Ingredience (čtyři porce)
4 vepřové kotletky bez kostí, 1 balení zeleninového leča, 1 cibule, 8 stroužků česneku, 5 lžic oleje, 5 lžic rajského protlaku nebo kečupu, 0,1 l piva, 20 dkg strouhané Nivy (či jiný sýr dle chuti), sůl, pepř, oregano, feferonky, 8 topinek.
Příprava
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo. Mírně povaříme asi tři minuty. Dochutíme pepřem, solí a oreganem.
Maso dáme zpět a necháme prohřát. Na talíř klademe vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelijeme je šťávou se zeleninou. Na ně položíme porci masa a posypeme hustě strouhaným sýrem. Ozdobíme třeba feferonkou.
Dobrou chuť!