Pranostiky pro celý rok X
3. 5. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
6.5.2019 06:00
Děkuju. Chroustů jsem se bála, stejně jako ostatní podobné havěti. Hučení si pamatuju. Ale do přímého kontaktu s nimi jsem naštěstí nepřišla.
Dagmar Bartušková
5.5.2019 22:55
Věro, promiň, spletla jsem oslovení. Až teď jsem měla možnost si to znovu po sobě přečíst.
Dagmar Bartušková
5.5.2019 20:05
Jitko, žasnu, co těch pořekadel je. Chroust mi připomněl příhodu z dětství. Kluci nám také strkali za krk chrousty a házeli nám je do vlasů. Utíkala jsem před nimi rovnou pod kola jedoucího mopedu. Srazil mě a já si narazila ruku a koleno. Naštěstí jel krokem. Bylo to před školou, byl povolán lékař a máma se mnou jela sanitkou na vyšetření do nemocnice. A pak Ájince velká porce zmrzliny. :-)
Eliška Murasová
5.5.2019 17:49
Jéé, to jsi hezky vyhledala a napsala, fůra práce, Věrko. Co ti předci všechno nevypozorovali.Díky!
Soňa Prachfeldová
5.5.2019 15:24
Tolik pořekadel, znám studený máj, ve stodole ráj, tak uvidíme, zda nám zdraží mouku :-)
Alena Vávrová
4.5.2019 16:26
Chrousti "hučí" děsně, kluci nám je házeli ve škole za krk, brrr!! A jak škrábou!! ;-))
Věra Ježková
4.5.2019 06:39
Naši předkové byli s přírodou spjati a její pozorování pro ně bylo nezbytné. Jsem ráda, že vás pranostiky stále zajímají. Ivanko, vybírám pranostiky méně známé, se zajímavou češtinou a tak, aby pokryly celý měsíc. Takže trochu práce to dá, ale zpracování výstavy je podstatně náročnější. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA