Ilustrační foto: pixabay.com
MDŽ nebo Den matek?
10. 5. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
12.5.2019 19:25
Připomnělo mi to, jak jsem se v květnu 1992 vracela ze služební cesty v Austrálii. Před definitivním výstupem v Praze (z Frankfurtu Lufthansou) mi letuška podávala kytičku (letěli jsme Business Class, proto asi větší péče) a já nevěděla, proč. Bylo to druhou neděli v květnu a ona mi popřála ke Svátku matek (což jsem nebyla). U nás se to teprve nějak obnovovalo. Díky, Hanko.
Anna Potůčková
12.5.2019 10:14
Oba svátky patří ženám. Ne každé je však dopřáno být matkou a takto i tyto ženy mají svátek. Bohužel svoji maminku už nemám od r. 2006, tak na ni zbyly jen vzpomínky.
Hana Rypáčková
11.5.2019 19:38
Na Den matek dostala moje pražská babička od T.G.Masaryka vyznamenání za péči o své tři děti. Byla na to pyšná, starala se o domácnost a cítila se odměněna.
Eva Stoklasová
11.5.2019 18:04
Ano souhlasím s p. L.Farským.- p. Boháčku já si pamatuji, že i u nás maminky, které měly více dětí dostaly vyznamenání (maminka moji spolužačky) asi.kol.r. 1960 ?
Soňa Prachfeldová
11.5.2019 08:20
MDŽ je svátek pro všechny ženy a jsem ráda, že nezanikl, že ho slavíme tancem, v kruhu přátel, v klubech, je to prima. Den matek je rodinná záležitost a líbí se mi moc. Tak slavme život a naše bytí :-)
Karel Boháček
11.5.2019 07:02
Obdivoval jsem státy, kde matky dostávaly vyznamenání, že porodily a staraly se příkladně o své děti. Já slavím MDŽ i Den Matek. Je to vyjádření úcty k nim.
Dagmar Bartušková
11.5.2019 06:31
MDŽ i Den matek jsme doma slavili. Zítra budu po celý den s mou milovanou maminkou v nádherných vzpomínkách.
Danka Rotyková
10.5.2019 18:02
Asi jsem dost ovlivněná dobou, ve které jsem dospěla, a proto mám ráda MDŽ. Dnes více, než kdysi.
Marie Seitlová
10.5.2019 14:21
Článek je pěknou připomínkou. Den matek dodržuji, ale dnes již mohu jít s kytičkou jen na hřbitov. Ale nikdy na maminku nezapomenu i když to mám 4 hod. vlakem. Synové na mě také myslí a přejí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA