Salát s grilovaným melounem
½ melounu
200 g sýru halloumi
olivový olej
2 limetky
polníček
čerstvá bazalka
opečené toasty
javorový sirup na dochucení
sůl a pepř
Meloun nakrájejte na měsíčky, sýr halloumi na menší kousky. Grilujte je potřené olivovým olejem, osolte a opepřete. Na gril přidejte i rozpůlené limetky. Na talíře rozdělte polníček, ogrilované melouny a sýr. Zakapejte šťávou z limetek a olivovým olejem, podávejte s bazalkou a opečenými toasty.
Námořnické melounové špízy
½ melounu
200 g čerstvého kozího sýru
2 hrsti ostružin
čerstvá máta
Rozkrojte meloun na dvě půlky, z poloviny melounu krájejte stejně tlusté plátky a z nich pak vykrajujte kolečka stejně velká jako jsou kolečka sýru. Na špejle napichujte střídavě meloun, sýr, ostružinu a lístek máty. Podávejte s kousky čerstvého ovoce.
Long drink s melounem a okurkou
1/3 melounu
1 okurka
čerstvá máta
1 limetka
gin a tonic
Z melounu vykrojte kuličky, rozdělte je do sklenic. Přidejte kostky ledu, na plátky nebo kolečka nakrájené okurky a čerstvou mátu. Zakápněte šťávou z limetky a podle chuti dolejte ginem a tonikem.
Dobrá zpráva na konec: meloun má vysyoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů.