FOTO: IAEA Imagebank, commons.wikimedia.org
Od černobylské katastrofy uplynulo 33 let
11. 6. 2019Černobylská havárie je dosud nejzávažnější havárií v historii jaderné energetiky. V uplynulých týdnech připomněl tuto událost, která se stala 26.dubna 1986, stejnojmenný seriál.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
12.6.2019 10:31
Můj milovaný bratr trávil rekondiční pobyt v Tatrách, kde 2x tam a zpět přešel radioaktivní mrak z Černobylu, aniž by kdokoliv cokoliv tušil. Onemocněl leukémií (stejně tak jeho kolega). Zprvu ho zachránila transplantace kost. dřeně od mladšího našeho bratra, ale později se nemoc vrátila a bratr zemřel. Nikdo nikdy ale tuto příčinu jeho nemoci nepřipustil.
Jarmila Fialová
11.6.2019 14:59
Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii - výborný seriál
Karel Boháček
11.6.2019 13:48
No a lidstvo se nepoučilo a staví další. My stále najíždíme a odstavujeme...Takových poruch atomových elektráren prý bylo a dodnes se mlčí...
Danka Rotyková
11.6.2019 13:18
Selhal lidský faktor. Takový byl verdikt. A proto je to opravdu velké riziko pro člověka. Nevěřím, že se to už nemůže opakovat, člověk není stroj a pokud někdo viděl seriál nazvaný Černobyl pochopí, že stát se může cokoli, i když je úmysl co nejlepší.
Věra Ježková
11.6.2019 13:05
Ten den si pamatuji (i když jsme se o tom dozvěděli později). Byla jsem s tehdejším přítelem někde na výletě, kdosi na palouku tvrdě cvičil malého stříbrného kníráčka (mého nejoblíbenějšího pejska). Na podzim pak rostlo mimořádně hodně hub. Tragédie to samozřejmě byla obrovská. Díky za článek.
Zuzana Pivcová
11.6.2019 13:02
Když trávím část léta 7 km od Jaderné elektrárny Temelín, občas si na Černobyl vzpomenu. Dokud se nic nestane, vypadá to vše celkem nenápadně a lidé si tam zvyknou žít. Mají nějaký krizový plán, do jakého by patřili krytu, pokyny, co udělat s domácností, a jódové tablety. Na dočasné turisty a návštěvy tenhle program ani nepamatuje. Jenže on by stejně byl k ničemu...
Jana Šenbergerová
11.6.2019 12:03
Mojí dceři rozjel Černobyl nemoc, o které jsem nikdy předtím ani neslyšela. Trávili jsme 1. máj v ulicích Bratislavy a po návratu bylo naše auto nejvíc radioaktivní ze všech na parkovišti. Navíc jsem se až teď z důvěryhodného zdroje dověděla, že jodové tablety, které se doporučovaly, byly z nějakého důvodu neúčinné. A to byl jen "malý" karambol v jediné elektrárně. Mám k nim velké výhrady a nic mi nepřipadá pomyslnější než bezpečnost jaderných elektráren.
Anna Potůčková
11.6.2019 11:33
Zrovna v době, kdy k této tragédii došlo jsem nosila pod srdcem svoji mladší dceru Jarmilu. No bála jsem se hodně, aby se narodila zdravá. Kamarádka tam byla asi před 2-3 roky jako turistka, nafotila spoustu fotek, které byly hodně smutné a dohnaly i k slzám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA