Ilustrační fotografie z pixabay.com
Meruňkové koláče jsou neuvěřitelná dobrota
13. 6. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Bílá
15.6.2019 11:09
Já mám nejraději s meruňkami obyč metýnku, potřenou tvarohem a posázenou meruňkami.Knedlíky jsou taky fajn, ale neraději mám, když se po ránu, či večer projdu po zahradě a utrhnu si do pusy ze stromu...Kupované, co se neurodily u nás, na Moravě, Slovensku neberu.
Danka Rotyková
14.6.2019 17:02
Nikdy jsem neměla sílu odolat takovým dobrotám. Maminka mého manžela udělala z každého ovoce nebeskou manu. Bohužel, chutná mi všechno, sladké i kyselé. Ale dnešní rychlené a podtržené ovoce je opravdu horší chuti. Málokdy si pochutnám, ale do knedlíků a na koláče to ještě jde.
Věra Ježková
14.6.2019 13:15
Neupeču. Nemám ráda meruňky, broskve a vůbec ovoce jím minimálně (kromě rybízu, borůvek apod.).
Dana Puchalská
13.6.2019 21:08
Já si na vynikajících meruňkách naposled pochutnala loni v Bechyni. Na náměstí byl trh a meruňky voněly a chutnaly tak, jak by měly. Letos tam jedeme opět a už se na ně víc než těšíme.
Alena Vávrová
13.6.2019 20:36
Koupila jsem asi stejné meruňky jako Jana Š. - na pohled krásné, ani jedna se nezkazila, ale naprosto bez chuti a vůně, dojedla jsem je téměř se sebezapřením. Jinak meruňky miluji.
Zuzana Pivcová
13.6.2019 18:56
Když vidím ve zdejších obchodech meruňky, nemám na ně chuť. V 80. letech jsem bydlela v podnájmu v domku na Střížkově, který vlastnil výtvarník, ale měl tam jen ateliér. Na dvorku měl meruňku a ta byla jedno léto tak obsypaná, že se meruňky válely všude. Směla jsem si také nasbírat. Na to nezapomenu. Tehdy mě nenapadlo, že uzrají i v Praze.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA