Ilustrační foto: pixabay.com
Fenomén guláš
30. 6. 2019Gastronomie je obor nesmírně zábavný, příjemný, někdy trochu přeceňovaný, ale hlavně nevyčerpatelný. A to jak přímo u plotny, tak u stolu při nekonečných diskuzích na kulinářské téma.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dalibor Polanský
3.12.2020 13:30
Co kuchyně, co kuchař, to guláš! A nemá význam se o tom dohadovat, protože každý má svou chuť a nedá si ji vzít. :)
Magda Škodová
1.7.2019 11:25
Tokáň s červeným vínem a tarhoňou, guláš je maďarský kovboj a perkelt je to, čemu říkáme guláš...Ale třeba takové lečo, které se v Česku vaří, je taky pěkný humus. Maďar by do něj nikdy nedal nějaký levný špekáček, ale jen dobrou klobásku a vejce vedle hrnce s lečem ani nepoloží...
Danka Rotyková
30.6.2019 20:09
U nás je guláš oblíbené jídlo, které jíme spíš s dobrým chlebem než knedlíky. Když je dobré maso, je z toho božské jídlo a je mi celkem jedno odkud recept pochází. Záleží mi jen na tom, abychom si pochutnali.
Zdenka Soukupová
30.6.2019 17:04
Guláš je u nás taky celkem oblíbené jídlo. Protože tarhoňu neznám, je guláš vždycky s chlebem. Maďar by se asi divil, možná by to nepozřel, ale nám to všem chutná.
Věra Halátová
30.6.2019 16:47
Achille Gregor rád vařil, ale určitě to nebyl kuchař. Guláš není guláš, ale guyás léves. Ten guláš, který se na území ČR vaří, už je převzatý z Rakouska, M.D.Rettigová o něm píše jako "kulaschfleisch". A to tarhoňou se guyás léves zahušťovala. Do pörköltu, že se "přidává" nakrájená cibulka? No a co se týče toho "prznění" houskovým knedlíkem? A že by "šodó" bylo maďarské slovo?
Jana Šenbergerová
30.6.2019 10:36
Jako dítě jsem guláš nesnášela. Kdyby tatínek, který dobře vařil, ochutnal ten, který vařím dnes, nestačil by se divit. Aniž bych to věděla, vařím s malými obměnami právě ten maďarský, ale říkám mu Můj. Připomněla jste mi Gregorovu kuchařku, kterou si někdo půjčil a zapomněl ji vrátit, zatímco já zapomněla, kdo to byl. Pěkné počtení.
Marie Doušová
30.6.2019 09:05
Guláš vařím dost často, neboť je u nás v rodině hodně oblíbený. Zajímavý článek.
Daniela Řeřichová
30.6.2019 08:37
Guláš je určitě fenomén v mnoha rodinách, ale mně se nikdy nezdařil tak, jak jsem si přála. Takže radši se na něj nechám pozvat těmi, co opravdu umí.
Dana Puchalská
30.6.2019 08:12
Paní Hano,guláš je skutečně dobrota. Ovšem musí být správně připravený. A tarhon'a je coby příloha víc než skvělá. Vím o tom svoje, manžel je profík. A tu knihu Muž v zástěře mám v knihovně, ráda si v ní čtu. Je tam hodně pěkných humorných příběhů.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA