Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com
Divoké zahrady jsou v módě
21. 7. 2019Hodně barev. Květiny rostou jedna přes druhou. Často jde o druhy, které bývaly na zahradách našich babiček. Vše působí neuspořádaně. Výsledek je nádherný. Tak by se dal jednoduše charakterizovat současný letní módní trend v zahradách.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Pavla Žídková
12.5.2020 11:22
Určitě souhlasím, že je to krásné a prospěšné i pro přírodu. Jen si nejsem jistá, nakolik to lze aplikovat v zahradách 200 m2, pokud tam mají být ještě nějaké stromky + užitková část.
Lenka Kočandrlová
3.8.2019 14:38
Dnes,když je skoro všude sucho,ty krátce vysekané trávníky zívají svou žlutí ,zatímco ty ponechané delší trávníky zachovávají zelenou barvu a ještě navíc i krásu v nich kvetoucích rostlin - např. odolný žebříček,hvozdík,prasetník.
Liběna Dolochová
31.7.2019 13:36
To je opravdu krásné- taková rozkvetlá zahrada je jako balzám na duši a určitě krásnější, než nízko střižený anglický trávník
Marie Magdalena Klosová
23.7.2019 23:13
Před 14 dny jsem takovou obdivovala v Květné zahradě v Kroměříži. Zkusím to příští rok na chalupě v Beskydech. mm
Marie Ženatová
22.7.2019 15:36
Díky za dobrý článek. Letos jsem celou horní půlku zahrady nechala růst na divoko, syn ji pak později posekl a já usušila seno pro jejich králíky. Tak mi ubylo hodně práce s mým častým sečením, loučka byla plná motýlků a já měla daleko více času na jiné aktivity. A protože seno je čím dál dražší a trávy roste méně, tak to tak budeme dělat i další roky ke vzájemné spokojenosti...
Lucie Kubelková
22.7.2019 14:11
Ale taková zahrada naopak není vůbec náročná, je opravdu lepší, když je na místě, kam se nemusí často chodit, nebo v ní mít vysekané cestičky (na šířku sekačky), zbytek 2x - 3x do roka vzít kosou. Škůdci a choroby se v takovém porostu prakticky nevyskytují, a pokud ano, většinou si příroda sama poradí - ve větším množství se objeví slunéčka, škvoři, krásnoočka a pod. Tam, kde si hrají děti, je lepší mít tzv. jedlý trávník, tedy nízký porost většinou tvořený nízkými bylinkami, které jsou jedlé a léčivé (smetánka, sedmikráska, kontryhel). Samozřejmě veškerá chemie je tabu, dobré je mít v zapomenutém koutu zahrady kopřivy, nálev z nich zapudí obvyklé škůdce, na něco zase zabírá jícha z rajčatových natí a apod. Máme motýlí louku od Planta naturalis, u domu nízký jedlý trávník, louku s cestičkami, mezi zeleninou měsíčky, lichořeřišnice, u růží levanduli, všude je šanta, andělika. Roky jsem nepoužila žádný pesticid.
Elena Valeriánová
22.7.2019 09:39
Nemusí být celá zahrada takto "na divoko", stačí nějaké záhony, kouty apod. Chodím po loukách a kolem řeky a snažím se sbírat semena květin. Protože, když koupíte sáček semínek, je tam semínek 10-20. Tak s chutí do toho, ať je to u nás hezké.
Karel Boháček
22.7.2019 08:20
Takové zahrady jsou náročné. Nesmí se hnojit chem.obchod.přípravky ,ale přírodním hnojivem. Musí se kosit kosou či srpem. Na podzim nechat vysemenit a pak teprve pokosit. Pro dětské skotačení se nehodí, zničí ji. Jinak je to krása. V Kadani nechali pod hradbami polní kvítí a je to nádhera.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA