Čínské řízečky
Foto: autorka

Čínské řízečky

17. 7. 2019

Kdo by to řekl, Čína a řízky. No, je to trochu divné, ale český kutil v oblasti gastronomie dokáže vymyslet i takovou mňamku. A jak chutná. Pokud vám složení nebude vadit, připravte si oběd či večeři podle tohoto receptu.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 menší kuřecí prsa nebo 2 stehenní řízky bez kůže
sůl – s citem – sojovka je slaná
1 velké nebo 2 menší vejce
2 PL solamylu (opravdu vrchovaté, jinak to nebude držet pohromadě)
2 cibule (nebo pórek, co máte rádi)
1 lžička kari
1 lžička mleté sladké papriky
1 přidávám ½ lžičky drceného chilli nebo 1PL sladké chilli omáčky/pak upravím cukr/
2 PL oleje
1 lžička cukru
kečup podle uvážení – tak 1-2PL
1 PL sojové omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY
Maso nakrájím na tenké nudličky
přidám vejce, kari, mletou papriku, chilli, olej, kečup, sojovku a solamyl
ruce jsou nástrojem králů, tak rukama pořádně promnu
nakrájím cibuli /pórek/ a přidám k výše uvedenému /tedy maso – koření-cibule/
nechám nejlépe 24 hodin odležet v lednici
pak polévkovou lžicí kladu masu na rozpálenou pánev s olejem, trochu vytvaruji do kolečka a smažím po obou stranách asi 10 min. Na jeden řízeček tak 2 PL směsi

Moc dobré s brambory vařenými, bramborovou kaší i s chlebem, a to jak teplé, tak studené. Lepší jsou však teplé
K tomu si udělejte zeleninovou oblohu dle vaší chuti a chlazené pivečko nebo vínečko

Pokud budete chtít ochutnat, tak mi nezbývá jen popřát – nechte si chutnat! Krásný letní čas - íčkaři!

recepty
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Novotná
Přidávám ještě rozmačkaný stroužek česneku. Moc dobré, už jsem je dlouho nedělala, musím je zase udělat.Dobrá inspirace díky.
Soňa Prachfeldová
Něco podobného vytváří můj syn a vždy se ráda nechám pozvat , moc dobré.
Hana Nováková
Milí íčkaři, děkuji za reakci na Čínské řízečky. Někdo by něco ubral, někomu něco nechutná. Každý jsme jiný a tak máme i jiné chutě. Komu by to takto, nebo s nějakou obměnou chutnalo, zkuste. Vždyť za zkusení se nic nedá a možná se budete, jako někdy i já, divit, jak to chutná, což byste ani při čtení receptu nečekali. Všem hezké dny...
Hana Nováková
Věro, opravdu řízečky nejsou klouzavé a s čínou mají snad společného jen název. Zkuste uvidíte, že nebude nic klouzavého a chilli je na každém...
Věra Ježková
Já bych si odpustila chilli a solamyl – na číně nemám ráda to klouzavé – klidně ať to jsou jednotlivé kousky. Kuřecí prsa s pórkem atd. dělám ráda.
Dana Puchalská
Kari patří do jiné než čínské kuchyně.
Marie Doušová
Dělám něco podobného,jen trochu méně koření a kari nemám ráda ,tak ho tam nedávám.Jinak velmi dobré.
Alena Vávrová
Znám, ale už jsem dlouho nedělala. Dík za inspiraci.
Anna Potůčková
Neznám a určitě vyzkouším - vypadá to velmi dobře!
Libuše Křapová
Zajímavý tecept, neznám :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?