S touto zajímavostí jsme se setkali v době srazu íčka v Kořenově. V neděli jsme se rozhodli vyjet vlakem na výlet. Naším cílem byla Desná a její okolí. V úmorném vedru jsme vyšlápli na kopeček, a tam jsem to uviděla. Velmi mě to zaujalo. Netušila jsem, k čemu to je, i když mě to mohlo napadnout podle toho, kde se to nacházelo. Tušite, co jsem objevila?
Foto: autorka
Poznáte, co to je?
19. 7. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
23.7.2019 23:30
No,každopádně je to pěkná práce, milá Janinko z Hor Zlatých. Já bych tím zkusila pootočit a možná by se otevřely dveře do říše kouzel... Moc zdravím mm
Alena Tollarová
20.7.2019 13:48
No jestli jste byli v Desné a vyšlápli si na kopeček, tak by to mohlo patřit k hrobce sklářů Riedlů.
Jarmila Nedvídková
20.7.2019 10:36
Manžel poznal že to je na starém dubovém dřevě. Takové bývají na zámcích, kostelích dveře. Manžel sice tvrdí že to na té hrobce není ono, ale já si stojím že je to ono, i když nevím na co to je, protože jsem nemohla najít značku na Riedlových skleněných výrobcích, domnívám že by to mohl být on.
Jarmila Nedvídková
19.7.2019 16:03
Hledala jsem kolem Desné na internetě, protože jsem v těch končinách nikdy nebyla. Trochu mi pomohl manžel když poukázal na hrobku Josefa Riedela. A na dveřích hrobky byl znak, či rodový erb nad klikou. Možná je to ono. Jen hádám.
Jana Kollinová
19.7.2019 12:58
Možná to je součást erbového znaku, možná zbytek kliky. Podstatný je středový reliéf. Na otočnou kliku je jsou "čudlíky" dost utopené a hrany kruhu příliš ostré. Něco tam chybí. Těším se na rozluštění. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Tento týden končí dne 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. A to bude také téma vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem