FOTO: autor
Mosty, které vypráví, část 1.
24. 7. 2019Od chvíle, kdy člověk poprvé překlenul říčku či nějaký příkop kmenem stromu, aby se mohl snáze dostat na druhou stranu, existují mosty. A člověk pak stavěl další a další mosty, a jak šel čas, tak stále větší a náročnější, a chodil po nich a bral je jako zcela samozřejmou součást světa kolem sebe.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
23.6.2021 22:18
Moc hezky jste vyprávění o mostech uvedl. I když moje cestovatelské sny většinou směřovaly na sever, Benátky jsem také toužila navštívit. V roce 2018 se mi to vyplnilo. Ponte Rialto mě okouzlil.
Jan Zelenka
25.7.2019 10:37
Všem dámám dík za jejich hezké komentáře. Mně nešlo o to, někam zajet do ciziny, kouknout se a doma si jen odfajfkovat další cestovní položku. I když jsme se se ženou v něčem neshodli, tak oba jsme byli nesmírně zapálení pro nové a nové cestovatelské zážitky. A bylo jich dost. Na cestách jsem si všude dělal podrobné poznámky a čerpal z vlastního průvodce, kterého jsem si ještě před cestou s pomocí webu napsal a svázal do knihy. Doma jsem tyto poznámky přepsal do podrobné reportáže a přidal k tomu naskenované fotky. Mám toho v knihovně celý dlouhý regál. Z toho jsem pak čerpal pro knižní vydání svých cestopisů. Válení na pláži bylo málokdy. Pokud to šlo, jezdili jsme všude autem, na ostrovech jsme si auta půjčovali, pouze v arabských zemích a na Předním východě jsme se museli spolehnout jen na průvodce. Tam je individuální turistika dost nebezpečná. Možná s výjimkou multikulturního Jordánska, které je velmi příjemnou zemí.
Dal bych sem takových cestovatelských zážitků více, ale nevím, jestli by byl o to větší zájem. ještě jednou děkuji.
Soňa Prachfeldová
25.7.2019 07:27
Nádherné, jak filosofie o mostech i tak to pociťuji, tak o Benátkách, musí být nádhera to vidět, bohužel vše nejde.
Dana Puchalská
25.7.2019 05:29
Zajímavý článek. Bohužel v Benátkách jsem nebyla. Těm se náš autobus vyhnul.
Naděžda Špásová
24.7.2019 14:41
V Benátkách jsme byli i s dětmi hned po revoluci. Byla to první naše návštěva ciziny. Stihli jsme ještě San Marino a Rimini, byli jsme jak v Jiříkově vidění. :-)
Zuzana Pivcová
24.7.2019 13:11
Líbí se mi, jak od všeobecné, věcně i osobně pojaté charakteristiky mostů jste přešel k jednomu, který Vám obzvlášť zůstal v paměti. Děkuji. Benátky jsem navštívila záhy po listopadu a byl to tehdy obvyklý zájezd non-stop bez noclehu. Únava a srpnové vedro mi celkový dojem hodně zkazily.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA