Z původních obyvatel sídlišť
jsou senioři. Často osamělí
27. 10. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milada Salajková
26.5.2014 11:57
Senioři jakoby se zapomněli družit. Diky za mou kamarádku, která přes potíže s chůzí chodi se mnou sbirat bylinky a jezdi s kolem na výlety. Lednice, misto našeho dětství i stáří.
Jana Šenbergerová
4.5.2013 14:36
Pokud jsem pohyblivá a soběstačná, jsem ve svém panelovém bytě maximálně spokojená. Nemusím si lámat hlavu s topením ani teplou vodou, obchod, lékaře a lékárnu mám na dosah. Bydlím v malém městě a sídliště je pěkně udržované. Nepohybliví občané mají možnost zajistit si donášku stravy. Navíc mám řadu přátel různého věku, se kterými si v případě potřeby navzájem pomáháme.
Kromě toho je ve městě domov důchodců a dům s pečovatelskou službou. Řadě důchodců pomáhají jejich dospělé děti.
Myslím si, že senioři v rodinných domech, ve kterých zůstanou sami, nejsou na tom líp, spíše naopak.
Věra Jelínková
29.4.2013 21:31
Jsem z Ostravy a opravdu to tak je. My jsme také "panelák důchodců", v domě jsou jen 2 rodiny mladých lidí. Padesát let jsem sice jezdila do Beskyd, takže jsem v bytě jen přespávala, ani jsem ostatní nájemníky neznala. Jedna taková úsměvná a pro mě trapná příhoda se sousedem. Jela jsem z práce a že se na vás někdo upřeně dívá vycítíte. Onen mužský šel všude za mnou až k výtahu v domě. A to už jsem se na něho obrátila a říkám mu: "Pane, vy tady bydlíte?" A on odvětil: "Již 30 let paní Jelínková"!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA