S daným kouzlem, za večera,
ty jsi vždycky premiéra,
moje sítě zachytí tě,
trochu muže, trochu dítě,
oheň sálá, víno hostí,
oči jiskří dychtivostí,
a hned zkraje touha zraje,
plní sklenky po okraje,
hudba vábí, obluzuje,
víno smysly povzbuzuje,
splynem v čase, v mlžné kráse,
noc už zvolna rozpadá se.
![Na prahu noci](/images/vecer_201210242114365.jpg)
Na prahu noci
24. 10. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Peerová
25.10.2012 07:41
Myslím,pane Jiří,že ne " ještě jednou ",ale ještě vícekrát to budete mít šanci opakovat...A bylo by to tak dobře,zase bychom se mohli báječně zasnít...
Jiří Libánský
25.10.2012 00:09
Tak ještě jednou:
"Tak tohle je pro čtenáře zkouška obrazotvornosti. A čím více má čtenář vlastních prožitků, tím víc dokáže ocenit sílu těchto veršů. Poetické a až neskutčně výstižné. Na první pohled musí být čtenáři jasné, že autorka o tom nejen dokáže psát."
Jitka Chodorová
24.10.2012 22:01
To se Jarmilko načekáš,než se to Zuzce nepovede,ona je jedinečná a prostě umí.
Jarmila Peerová
24.10.2012 21:37
Nejsem škodolibá,ale chtěla bych se dožít jednou toho,že bych si mohla říci : Jé,to se ale Zuzce fakt nepovedlo".Ani tentokrát to tak říci nemohu.Skvělé jako vždycky...děkuji,vím,že škodolibost bude mít zase smůlu...U vás určitě a myslím,že vždycky...moc se mi to líbí...
Jana Veselková
24.10.2012 21:21
Četla jsem nyní všechny vaše básně a musím říci, že zrajete jako víno na prahu noci...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden
Ester Ledecká vybojovala na světovém šampionátu v alpském lyžování bronzovou medaili. Lyžování a lyžařská střediska. To jsou témata vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA