Fotoreportáž: Léto budiž pochváleno
Foto: autorka "Vodní hrátky s neviňátky"

Fotoreportáž: Léto budiž pochváleno

1. 8. 2019

Horký červenec se s námi loučí a prázdniny se překulily do druhé poloviny. Vzpomínám si, že v tuto dobu, jako dítko školou povinné, jsem se už doma docela nudila.

A tak nějak v podvědomí jsem se začínala těšit zpátky do školy. Taky proto, že léto na Jesenicku bývalo úplně jiné než je dnes. Říkalo se: v létě v Jeseníkách buď prší nebo leje. A když dva dny po sobě svítilo slunko – no tak to už bylo léto. Dnes na jesenické léto vzpomínáme s nostalgií a modlíme se za trochu deště.

Letošní prázdniny jsme zahájili s rodinou našeho syna a vyjeli jsme s nimi na Expedici ZAS. Rozuměj: jeli jsme do Rakouska do města Zell am See. Dovolená jak se patří. Mě však neohromily hotelové služby, ale byla jsem přímo nadšená z nádherné přírody.

V našem kraji je přečerpávající elektrárna Dlouhé stráně, na kopci pod Pradědem můžete vidět její oko. Div Olomouckého kraje.    A tady skoro na každém kopci nádherné horské jezero s průzračnou vodou. Nad jezery se vypínají v majestátní kráse Alpy, pohoří Vysoké Taury. Pomocí lanovek jsme zdolávali kopce směrem nahoru a někdy i dolů, dokonce i ledovec.
Ale všechno jednou skončí a skončil i náš rakouský výlet.

A já se znovu toulám kolem řeky Bělé, pozoruji srnky a ptáky na loukách, fotím květenu, která sice připomíná stojící seno, ale i tak nacházím plno obyčejné i neobyčejné krásy, kterou se pokouším zachytit svým fotoaparátem.

A jsem za ty toulky ráda, tady je Evropa ještě v pořádku.
Mám pro vás připraven balíček fotografií, tak prosím, rozvažte mašličku a nahlédněte.

PS: Ač je to pro mě k nevíře, na fotce s titulkem Neznáte mě? je, cituji z odpovědi na můj e-mail na ČSO:

jedná se s největší pravděpodobností o tohoročního mladého kosa černého. Kosi mohou být ve svém zbarvení poměrně proměnliví, často se u nich objevuje i různá forma albinismu až po úplně bílé jedince. Samice jsou pak dohněda podobně jako mláďata, ale mají zobák světlejší. Můžete se podívat např. do této galerie:

http://www.birdphoto.cz/?lang=cz&sc_lang=cz&action=photo&prev_action=select&cat_id=1&subcat_id=10&sort_id=74&photo_id=4932

Václav Zámečník
ČSO

Člověk se dovídá a učí pořád něco nového. Ten, kdo se přestane učit je starý, ať mu je dvacet nebo šedesát.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Moc děkuji, Elenko, za další pohlazení po duši.
Hana Nováková
Elen, prostě nádhera, díky za článek a nahlédnutí do světa přírody - moc povedené fotky. Za mě 1
Dana Puchalská
Eleno, musela to být krásná dovolená stejně jako ty fotografie. P. S. Je to vrbina obecná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?