
Ilustrační fotografie z pixabay.com
Šrucha zelná - plevel, ale i bohatý zdroj vitamínů
13. 8. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
21.8.2019 08:51
Děvčata, nám roste šrucha i před domem. Ale tu sbírat nemůžu, pejsci a opilci z okolí na ní chodí močit. Škoda.
Libuše Křapová
16.8.2019 20:36
Ivano, já ji mám na dvoře dost, přijď si natrhat. Pokud ti nebude vadit, že na ni Ferda chodí čurat :-( A nechce pochopit, že bych i já byla ráda zdravá
Blanka Macháčková
16.8.2019 12:10
Šrucha je na zahrádce nepřehlédnutelná. Co jsem si o ní přečetla, tak ji nepleju ale ochutnávám. Je to docela dobré. A jestli je to tak zdravé, tak už se těším na novou vitalitu. Manžel mi řekl, že plevele nejí a tak budu asi čerstvá a zdravá sama :-. Škoda.
Soňa Prachfeldová
16.8.2019 07:31
Musím se víc koukat mezi plevele. Je to zajímavé a co toho člověk nezná, díky Danko za zajímavé poznatky .
Eva Mužíková
14.8.2019 19:33
Tak u nás jsem tuto rostlinku asi neviděla, nebo jsem se jí nevšimla. Poohlédnu se.
Dana Puchalská
14.8.2019 08:23
Jedla jsem jí u přítelkyně, která má chalupu na Šumavě. Kdybych něčetla Tvojí reportáž kde byla ona fotka, možná bych na to už zapomněla. A moc mi chutnala.
Elena Valeriánová
14.8.2019 07:55
Dano, mě by zajímalo, jestli jste ty recepty nebo alespoň některý, sama vyzkoušela a nebo to je jen teorie? Já šruchu používám za syrova stejně jako třeba pažitku, ale už jsem ji upravovala i jako špenát do slaných palačinek. A musím říct, že nám chutnalo. Jen když jsem ji namočila do vody a několikrát pořádně "vyprala" zůstalo v míse plno nějakých černých "teček". Napadly mě mšice, už jsem si řekla, že šruchu dám slepicím a basta. K mé úlevě jsem zjistila, že to jsou semínka. Šrucha už byla po odkvětu a hořká fakt nebyla.
Zuzana Pivcová
13.8.2019 16:15
Jako klasická přírodní neznalka se dívám a nevím. Tak jsem alespoň zase o něco chytřejší.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA