Foto: autorka
Vzpomínky na Brno v srpnu roku 1969
22. 8. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Kuželková
23.8.2019 08:29
Též přidám "trošku do mlýna".V té době jsem byla mladé děvče pracující v os.pokladně v městečku Luby u Chebu.Ráno jsem dojížděla do práce a stáli jsme s vlakem víc jak 1/2 hodiny,než přejely náklaďáky přes trať.Pak jsem měla telefonát,že musím zamaskovat název stanice,tak jsem odpověděla,že do výšky 5 metrů nepolezu,ať si to sem přijde někdo udělat,místo sezení na židli.Nikdo pochopitelně nepřijel, jó a ještě jsem tomu "vykukovi"řekla,že už tudy projeli a pokud si všimli,tak, že ví kde jsou ,zamkla jsem dveře a odjela domů.To je můj zážitek(mimo jiné) z té doby.
Hana Rypáčková
23.8.2019 07:34
Díky, chytrý děda, že si zapsal události pro své blízké. Nikdo nevěděl, co bude. Proto byla normalizace tak úspěšná.
Věra Ježková
22.8.2019 20:23
Irčo, díky za vzpomínku. Svoji mám na https://www.i60.cz/clanek/detail/19679/srpen-1968-a-pozdeji. Když si uvědomím, že jsem jako 14letá jezdila s ještě mladší kamarádkou na kole po silnici metr vedle ruských tanků …
Dana Puchalská
22.8.2019 19:00
Ireno, četla jsem to nadvakrát. Děkuju. A mezi námi, byla to opravdu hnusná doba.
Soňa Prachfeldová
22.8.2019 18:23
Též jsem si ráda přečetla, všechny to zasáhlo, musel to být šok pro lidi, kde se střílelo a byli dokonce mrtví.
Zuzana Pivcová
22.8.2019 13:15
Ireno, dědečkovu vzpomínku jsem si ráda přečetla. Na 21. srpen 1969, tedy první výročí příchodu "spojeneckých" vojsk, mám také vzpomínku. Byly jsme se sestrou v Praze a s jedním známým chlapcem, Pražákem, jsme šli do centra. Dostali jsme se až k Jindřišské věži a on už nás dál nechtěl pustit, měl o nás strach. Demonstrující dav o kousek dál v Jindřišské kropila vodní děla a všude byl dým ze slzného plynu. Myslely jsme, že to zasáhli Rusové, o to horší byl však poznatek, že to jsou naši proti našim. To byl začátek konce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA