Vzpomínky na Brno v srpnu roku 1969
Foto: autorka

Vzpomínky na Brno v srpnu roku 1969

22. 8. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Kuželková
Též přidám "trošku do mlýna".V té době jsem byla mladé děvče pracující v os.pokladně v městečku Luby u Chebu.Ráno jsem dojížděla do práce a stáli jsme s vlakem víc jak 1/2 hodiny,než přejely náklaďáky přes trať.Pak jsem měla telefonát,že musím zamaskovat název stanice,tak jsem odpověděla,že do výšky 5 metrů nepolezu,ať si to sem přijde někdo udělat,místo sezení na židli.Nikdo pochopitelně nepřijel, jó a ještě jsem tomu "vykukovi"řekla,že už tudy projeli a pokud si všimli,tak, že ví kde jsou ,zamkla jsem dveře a odjela domů.To je můj zážitek(mimo jiné) z té doby.
Hana Rypáčková
Díky, chytrý děda, že si zapsal události pro své blízké. Nikdo nevěděl, co bude. Proto byla normalizace tak úspěšná.
Věra Ježková
Irčo, díky za vzpomínku. Svoji mám na https://www.i60.cz/clanek/detail/19679/srpen-1968-a-pozdeji. Když si uvědomím, že jsem jako 14letá jezdila s ještě mladší kamarádkou na kole po silnici metr vedle ruských tanků …
Dana Puchalská
Ireno, četla jsem to nadvakrát. Děkuju. A mezi námi, byla to opravdu hnusná doba.
Soňa Prachfeldová
Též jsem si ráda přečetla, všechny to zasáhlo, musel to být šok pro lidi, kde se střílelo a byli dokonce mrtví.
Zuzana Pivcová
Ireno, dědečkovu vzpomínku jsem si ráda přečetla. Na 21. srpen 1969, tedy první výročí příchodu "spojeneckých" vojsk, mám také vzpomínku. Byly jsme se sestrou v Praze a s jedním známým chlapcem, Pražákem, jsme šli do centra. Dostali jsme se až k Jindřišské věži a on už nás dál nechtěl pustit, měl o nás strach. Demonstrující dav o kousek dál v Jindřišské kropila vodní děla a všude byl dým ze slzného plynu. Myslely jsme, že to zasáhli Rusové, o to horší byl však poznatek, že to jsou naši proti našim. To byl začátek konce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%