Muže penze děsí, ženy se do ní těší
Ilustrační foto: ingimage.com

Muže penze děsí, ženy se do ní těší

5. 9. 2019

Budu mít čas věnovat se vnoučatům, kamarádkám, zahradě, pojedu k moři a do lázní. Tak často mluví ženy, když přijde řeč na téma penze. Ale muži? Pro mnohé je odchod do důchodu strašákem.

důchody
Hodnocení:
(4.9 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danka Rotyková
Já se vysloveně na důchod těšila. A zatím nelituji. Jen by to nemuselo tolik utíkat, aby se nezhoršilo zdraví ☺. Naprosto se ztotožňuji s Marií F.. Ze své profese jsem byla naprosto vyčerpaná, zato jsem ale vždycky dokázala dobře zajistit rodinu. Manžel takové štěstí neměl, dřel se za pár šupů a přitom se odchodu do důchodu obával. Zbytečně, nestihnul si už podat žádost.
Věra Halátová
Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, co bude, až budu v důchodu. Mnohdy jsem slyšela mladší lidi mluvit o tom, jak se těší do důchodu. Až v něm byli, už je to tolik netěšilo. Být poživatelem starobního důchodu je právo, nikoliv povinnost. Ať každý pracuje, jak dlouho chce a může a ať si každý užívá "důchodu" také jak je mu libo. Všechny životní situace se musí přijmout takové, jaké jsou.
Věra Ježková
Souhlasím, že pro muže je důležitější být společensky potřebný a respektovaný víc než pro ženy. Ale znám i opačné případy, kdy ženy setrvávají v zaměstnání dlouho po dosažení důchodového věku, a to především z prestižních důvodů. Já, jak už jsem někde uvedla, jsem šla do důchodu dobrovolně o dva roky dřív. A nelituji toho.
Marie Faldynová
Patřím mezi ty, kdo v důchodu občas nestíhají vše, co by je bavilo. Ale je na mě, čemu dám přednost. A můžu si dovolit i ten luxus vyležet chřipku! To jsem jako máma tří dětí vlastně ani nezkoušela!
Jarmila Komberec Jakubcová
Podařilo se mi skloubit jak důchod, tak i práci kterou mám ráda. A tak i když jsem v důchodovém věku stále pracuji a moc mi to baví. Přiznám se, že když mi bylo tak 30 let jsem se těšila na důchod jak nebudu nic dělat. Dnes si život bez práce neumím představit.
Dana Puchalská
Penze je krásná část života. Mirku, taky se dočkáš.
Mirek Hahn
Už aby to bylo. Vleče se to do penze..... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%