Jízda na elektrokole: riziko je v rychlosti i ovládání
Výlet na elektrokolech po krásách Jižního Tyrolska na severu Itálie. Foto: IDM

Jízda na elektrokole: riziko je v rychlosti i ovládání

30. 4. 2020

Pokud jste si pořídili elektrokolo a jste spíše sváteční cyklisté, smiřte se s tím, že se v podstatě bude znovu učit jezdit. Nejde o udržení rovnováhy, ale je třeba zvládnout jeho ovládání i jeho technické vybavení.

Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše D'Engeli
Když jsem byla mladá a žila jsem na venkově, jezdila jsem na kole. Teď , když léta bydlím v Praze chodím ráda pěšky. Při průvodcování mohu denně ujít deset kilometrů. Od útlého mládí cvičím, dříve mnohem více, nyní každé ráno. V dnešní době, kdy zatím neprůvodcuji tuto ranní "rozvičku" vítám. Je to pro mne jeden z důležitých rituálů.
Vladimír Zajíček
Mám moc rád blbečky a lháře, co jezdí na horaku běžně 30 km/h,.. Ebajky nad 60 cajk. Jinak shit,..
Antonín Nebuželský
Všechno se musí umět. Starší lidé, kteří jezdili před léty "si to musí pořádně vyzkoušet. Vím o paní, která si při slézání s kola přišlápla, kolo zabralo a zlomila si kotník. A už na to nevleze. Což některým zde stát nemůže :-)
Hojgr Ladislav
Pokud někdo nezvládne jízdu na elektrokole tak nezvládne jízdu ani na klasickém kole, v tom případě musí pěšky..... Článek o ničem. Jinak elektrokolo je omezeno na rychlost 25kmh ale osobně jezdím na klasickém horákovi rychlostí většinou 31-32kmh a to nejsem žádnej sportovec....
Jiří Vyskočil
Je pravda že el. Kolo je daleko těžší na ovládání, za to může jeho váha. Je hodně těžké. Hlavně v horském terénu je technická jízda náročnější. Doporučuji dražší el. Kola. Nad 50 tisíc spíš víc. Jsou slušněji vybavena. Pak se na jízdu těšíte. El. Kola ve věku po 50 jsou ideální!
Denny Jenčíková
To psal nějakej odborník..... úplně vedle holka.... nejdřív se na tom projed a pak něco piš....
Luboš Ertl
To jsou rady jak pro pacienty z Bohnic na výletě?
Jar Zal
Psi v Česku asi vyhynuli-?
Petra Břínková
Opravdu se na cyklostezce často pohybují "psy"? ??

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%