Pohankové pyré. Foto: Lanterna
Jídla, díky nimž objevíte zdravou chuť pohanky
1. 9. 2019Pohanka je nevýslovně bohatým zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Přesto jí většina lidí nemůže přijít na chuť. A to je velká škoda. Zde je několik receptů, díky nimž zjistíte, že pohanka je nejen zdravá, ale především může i skvěle chutnat!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
1.9.2019 19:07
Díky za recepty. Nastavovaná kaše s pohankou nebo jáhlami místo krupek nemá chybu. Dá se krátce povařit a nechat dojít v peřinách, prý tím zachováme nejvíc výživných látek - ale to nedokážu posoudit.
Jitka Chodorová
1.9.2019 17:17
Pohance jsem přišla na chuť asi před rokem, pohankovou moukou zahušťuji veškeré pokrmy, pohanku samotnou vařím vždy v kombinaci se zeleninou jako přílohu masa, ryby, nebo i vajec. Pohanku jí i můj muž, i když jednou pronesl "Je to dobrý, ale nikdy by mě nenapadlo, že budu jíst takový svinstvo". Dobré je to, že to jí.
Květa Řičánková
1.9.2019 12:22
Vyrostla jsem v kraji kde se pohanka pestovala,ve vesnici byl pán který měl stroj na opracování pohanky. Neloupanou neuvaříte,slupky jsou dobré do polštářků nebo na čaj,dříve se přidávaly do krmení dobytku. Jelita se zde dělala jen s pohankou.Babička ji na zabíjačku uvařila velký kameňák. Kvalitní pohanka musí být bílá,v obchod bývá z dovozu-různě zpracovaná až hnědá,nedobrá a hlavně to dobré co tam má být se ztratí.
Jana Šenbergerová
1.9.2019 10:41
Pohanku mám ráda. Poprvé jsem ji jedla před lety ve Slovinsku jako zavářku do vydatného hovězího vývaru. Pohankovou lámankou občas zahušťuji různé polévky. Chutná mi na sladko i na slano. Mimo jiné zvyšuje i účinnost vitamínu C.
Jitka Hašková
1.9.2019 08:42
Pohanka je výborná do zeleninových směsí, jako příloha místo rýže k jakémukoliv jídlu. V minulosti byla vydána i pohanková kuchařka.
Jitka Hašková
1.9.2019 08:40
Pohanka je vynikající. Dozvěděla jsem se o ní na konci 70 let a od té doby ji jím na slano i na sladko.
Dana Puchalská
1.9.2019 08:02
Pohanku jsem prvně ochutnala u přátel v Beskydech. A od té doby si jí občas uvařím a chutná mi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA