Ilustrační foto: ingimage.com
Finty, které oddalují stárnutí
31. 8. 2019Čím to, že někdo působí v padesáti starší než někdo jiný, komu je třeba osmdesát? Na toto téma probíhají diskuse i seriózní vědecká zkoumání. Vždy padají stejné výrazy: Je za tím genetika, životní styl, způsob stravování, ale i štěstí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Drahomíra Stínilová
2.9.2019 12:30
Omlouvám se, ale nechtěla jsem tady rozpoutat diskusi o uvolňování míst v tramvaji mladými. Taky si ráda sednu. Ale název článku mě podnítil k úvaze, že i když nevědomky plním všechny body zde uvedené, pro cizí lidi jsem stará žena.
Dagmar Bartušková
2.9.2019 08:33
Jsem ráda, když mi někdo uvolní místo k sezení. Braním se tomu jen v případě krátké vzdálenosti, to postojím. Mladí vidí, že nám není dvacet, víc to nezkoumají, ale jsou slušně vychovaní. Hlavně si nehrát na diblíka. Pokud místo neuvolní, pak si možná v duchu řeknou, co bych se zvedal, bábo, jen stůj.
Marie Měchurová
1.9.2019 16:25
Když jsem oslavila sedmdesátku došlo mi, že už asi nejsem nejmladší. Přesto mám pořád chuť od života, mám spoustu koníčků, spoustu kamarádů, starám se o vnoučata, o zahrádku o kočičky....Když jsem unavená zalehnu, pustím si oblíbené CD a bilancuji život. Musím se přiznat, že byl opravdu plodný a doufám, že ještě nějakou dobu bude.
Dana Puchalská
1.9.2019 07:17
Svůj věk si uvědomím po ránu. To ano, ale pak během dne se to trochu lepší. A jak píše Věra, když mi náhodou někdo z mladých lidí začne uvolňovat místo. To zpozorním, ale nejsem určitě sama.
judita lišková
1.9.2019 06:53
Samota je neděsí...je hodně lidí, kteří si stěžují na samotu, ale spíše si to zaměňují za osamělost, v tom je rozdíl. Nebpjují - přesně tak, kolik bojů se vším možným bychom museli denně svádět jen proto, že máme zvrátit běh času a pořád něco předstírat..
Jana Šenbergerová
31.8.2019 22:16
Když mě někdo pustí sednout kdekoliv, usměju se, poděkuju a sednu si. Už jsem se v dopravních prostředcích nastála ažaž. :-)
Věra Ježková
31.8.2019 18:54
Na svůj věk nemyslím, pokud se neohlásí nějakým neduhem. To je možná finta nevědomá. Vypadám o trochu lépe než zachovale. Když mne někdo pustí sednout v tramvaji, zpozorním. :-)
Mariana Mášová
31.8.2019 18:31
první odstavec - to neznám, vysvětlete mi to - někdo by si to mohl vzít i obráceně než jako mladickou zvídavost, jo ten je úplně starej a blbej , chce vysvětlit to, co všichni mladí automaticky ovládají.
Lenka Kočandrlová
31.8.2019 18:28
Dokud se můžu projíždět na inlajnech,tak si tak stará nepřipadám....
Věra Halátová
31.8.2019 16:42
Johan Wolfgang Göthe: Mládí není období života, ale duševní stav. A to nezachráníte tím, že si obarvíte vlasy na červeno, potetujete nějaké místo na kůži, oblečete "mini" anebo si za ušetřené peníze necháte udělat kosmetické operace.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA