Martýrium nešťastné povahy
Foto: autor

Martýrium nešťastné povahy

4. 9. 2019
Můj příběh
Autor: Mirek Hahn
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Mirek Hahn
Jana - pravděpodobně se nemýlíte, musím smeknout, váš závěr dává smysl. I když, musím přiznat, já jsem ho při koncipování neviděl. Ale formuloval jsem to tak, aby bylo možné dávat tomu vlastní (čtenářský) význam v několika rovinách.
Jana Kollinová
Článek mě zaujal. Pravděpodobně se mýlím, ale vnímám zde lidskou závist jen jako průvodní jev mnohem závažnější "diagnózy," které se autor věnuje v závěru článku. Lidé zde popisovaní by mohli být zařazení do jinde uvedené skupiny nazývané "DUŠEVNÍMI PROLETÁŘI." Závist může být považována i za kladný emoční projev. Dle R. Wigginse :"Závist je nejupřímnější formou uznání."
Jarmila Komberec Jakubcová
Naprosto souhlasím s větou Zuzky "závist světem vládne". Je to přirozená lidsá vlastnost a není na světě člověk, který by neřekl "to ti závidím". A nemusí to být projev zášti. V poslední době jsem pár lidí hodně naštvala když na otázku "jak se máš" odpovím "jsem šťastná a spokojená". Ano já opravdu jsem spokojený člověk a přeji to každému.
Zuzana Pivcová
Závist světem vládne, to je marné. Vždy se najde něco, co je možno závidět. Ale člověk by si měl pokaždé říct: Je co závidět? Je to a to pro mě životně důležité? A co já jsem pro to a to udělal/a, abych byl/a spokojenější s tím, co mám, co umím? Vždycky si vybavím scénu, kdy přede mnou v archivu před lety "explodovala" jedna kolegyně s výrokem, že já umím jazyky a pracovně stále někam jezdím, zatímco ona celé roky akorát utírala zadečky dětem a dál to nedotáhla. Úplně mi vyhrkly slzy. Řekla jsem jen, jak může být šťastná, že má to, co jiní třeba mít nemohou...
Marie Doušová
Závist - ošklivá vlastnost.
Dana Puchalská
Paráda.
Věra Ježková
Mirku, perfektní. Dopředný pohyb je skvělý neologismus.
Jitka Hašková
Velmi výstižné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%