Foto: autor
Martýrium nešťastné povahy
4. 9. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Drahomíra Stínilová
7.9.2019 02:04
Když člověka nenapadne, že by mu mohl někdo něco závidět, tak ho vesměs ani nenapadne někomu něco závidět. Je to možná naivní, ale chce to vlastní vnitřní svět.
Hana Rypáčková
6.9.2019 23:02
Napřed závist, pak nenávist. Ale písnička o závisti se povedla.. Jako článek, fakt síla.
Eva Mužíková
6.9.2019 22:02
Kdo umí, ten umí. Já každého, kdo umí napsat takovýto příspěvek obdivuji.
Blanka Macháčková
6.9.2019 13:02
Závidím, že jsem to nenapsala já. A taky závidím těm, co umí dát víc než 5 hvězdiček.
Zdenka Jírová
5.9.2019 23:50
Je to pravda, že závist je jednou z nejhorších lidských neřestí. Tím se určitě lišíme od zvířat. Závidět se dá naprosto všechno, nejen BMW nebo bloňďatá krasavice. Závidět se dá dobrý vztah, hodné děti i vzdělání. Někdy se divíte, proč vás sousedka přestala zdravit nebo se stala odměřenou? Třeba proto, že vás chodí ve stáří navštěvovat děti nebo vnoučata častěji ne ji. I to se dá závidět. Asi ta Nesmrtelná teta nás opravdu nikdy zcela neopustí.
Jiří Libánský
5.9.2019 14:59
Vždy byli lidé, kteří svým vzděláním, inteligencí, zkušenostmi a hlavně obyčejnou lidskou moudrostí nad ostatní vynikali. Vždy největší rozmach společenský i ekonomický nastal v dobách, kdy společnost postavila tyto lidi na vedocí místa, nebo je jen prostě nechal jít příkladem. V dobách, kdy byli jako nepřátelé pracujícího posláni do pracovních táborů a nebo na pomocné práce, nastala totální devastace společnosti. Bohužel se znovu hovoří o nepřátelích pracujícího lidu, o zhrzených intelektuálech, zaprodaných umělcích. To čemu se říká elita národa musí mít náš respekt a důvěru a tu si musí vybudovat a musí být přirozená. Jen ten, kdo sám chce získat moc, se snaží ze všech sil rozdělit společnost a společnost od přirozené vedoucí úlohy národní elity odtrhnout. Třeba i pomluvami a vyvoláváním závisti.
Mirek Hahn
5.9.2019 13:36
Protože překonáváním spousty překážek a zpracováním spousty zkušeností získá člověk poctivou a silnou sebedůvěru a má svou svobodu o co opřít....
Jitka Caklová
5.9.2019 13:06
Mirku díky. Samotnou mě překvapilo, jak se při čtení i po přečtení Tvého článku, ve svých 70ti letech, cítím svobodně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA