Ilustrační foto: ingimage.com
Drbny. Bytosti, které umí pořádně znepříjemnit život
18. 9. 2019
A víte, že...? Představte si, že… Slyšela jste už o tom, že…? Pozor na setkání s lidmi, kteří začínají věty těmito slovními spojeními. Zpravidla se člověk poté dozví informaci, o kterou vůbec nestál.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
18.9.2019 18:36
Nezajímají mne drby o celebritách. Někdo ví všechno. A když někdy někdo začne drbat koho znám, tak je zastavím tím, že se zeptám, když s nimi nejsem, jestli i mne také drbou. Ale rozhodně bych svěřené řeči neposílala dál. Mám dost svého života , ani o dětech a vnoučatech nemusím vědět všechno. Ale je pravda, že na babincích s tím někdo začne..
Věra Ježková
18.9.2019 18:31
Slova „drbna, drbat“ pro mne mají negativní konotaci. Drbna ubližuje. Íčkové setkání jednou za čas je milé a osvěžující.
Dana Puchalská
18.9.2019 17:58
Jo drbna je všude. Mám jednu a ta vydá na román o hodně stránkách. Bylo, je a bude a na tom nikdo asi nic nezmění.
Jarmila Komberec Jakubcová
18.9.2019 15:12
Říká se, že o kom se nemluví, jako by nebyl. Co řešíme na tzv babincích či různých srazech? Jak kdo žije, zda je zdráv atd. mluvíme o druhých - jsou to drby? Nebo Informace?
Eva Mužíková
18.9.2019 13:19
Ale vždyť i to t.zv: " Drbání " k životu patří. Jde jen o to, jak s ním posluchač dál naloží.
Jana Šenbergerová
18.9.2019 12:52
Kdo úspěšně pouští z hlavy informace potřebné, nemá potřebu nosit v ní ty nepotřebné, což drby většinou jsou. Kdo se potřebuje vypovídat, často svěří své informace mně, protože ví, že lepší vrbu nenajde. Přesto platím mezi přáteli za nejméně informovanou.
Soňa Prachfeldová
18.9.2019 12:44
Sjel mi prst nechtěně při čtení, je to za 5. Drby byly a jsou , co svet světem stojí, ať je to v práci, či kdekoli. V podobné společnosti jsem trochu diskalifikovana, nevím o čem mluvit :-)
Olga Škopánová
18.9.2019 12:07
Musím říct, že to mám úplně stejně jako Jarka ze článku ale nijak mě to netrápí.
Lenka Kočandrlová
18.9.2019 11:09
Tzv. drby,když mi to někdo mermomocí chce říct,si vyslechnu,ale hned zapomenu,neb mne to vůbec nezajímá.Někdy však se dozvím něco zajímavého,tak to klidně "pošlu" dál,jako informaci. Já nemám potřebu se vyžvaňovat,raději si jdu do lesa pokochat se přírodou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA