Ilustrační foto: ingimage.com
Řeč ve zkratkách. Rozumíte jí?
12. 9. 2019
NZ, ASAP, OMG, LOL. Běžné výrazy, které používají mladí lidé, především v mailech, v esemeskách, v komunikaci na sociálních sítích. Bože, co to je? Vůbec jim nerozumíme, říkají často jejich prarodiče.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
13.9.2019 11:04
OMG, kdyby mi někdo poslal zkratkovou SMS, byla bych úplně OUT. Snad mi to od mých přátel nehrozí!
Věra Ježková
12.9.2019 16:35
S mladými příliš do styku nepřicházím, podobné zkratky neznám. Považuji je za ochuzování češtiny, a proto se mi nelíbí.
Hana Polednová
12.9.2019 16:09
Ano, sama už jsem několikrát zkratky použila, např. Jj...NZ, píšeme si to v SMS nebo ve Whatsapu i s dětmi i vnoučaty a nevadí mi to. Když něčemu nerozumím, kouknu se do návodu. Je mi to stále milejší, než slovník mladých, který denně slyším na ulicích nebo v MHD. Jak píše Zuzka. zkratky si vyhledávám a jen pro zábavu je někdy použiji při komunikaci s mladými. Proč ne?
Dana Puchalská
12.9.2019 14:37
A sakra, to abych se začala fofrem vzdělávat, abych nebyla seniorka zvaná mimoňka. Jestli to nestihnu, budu zase šťastná OUT osoba a nebudu COOL.
Jana Šenbergerová
12.9.2019 13:35
OMG! MHB. :-) Asi to tak nějak bude. I doba, kdy bylo všechno "boží", zdá se, pominula.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA