Ilustrační foto: ingimage.com
Když osamělí senioři nemluví
20. 9. 2019Promluví jen s prodavačkou v obchodě nebo pozdraví sousedy. Single život má řadu specifických stránek a jednou z nich je to, že člověk nemá s kým mluvit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vendulka Pospíšilová
21.9.2019 15:52
Nevidím důvod proč by senior musel být sám. Jsou kluby pro seniory v každé městské části, cvičení a i senior z vesnice si může vyjít na procházku a sednout si při mši v kostelíku či kapli někde na vsi. A i kdyby nic z toho nebylo to pravé, jsou cestovní kanceláře, i penězi neoplývající důchodce si může dovolit jaro/léto/podzim/zima jednodenní výlet (chápu že může mít doma psa či kočku a na víc dnů se neutrhne) po Čechách či blízkého zahraničí. A kdo nechce organizované nebo špatně chodí, může si vyjet vlastním tempem s Českými drahami - víkendové celorepublikové levné jízdenky.
Je to spíš o tom že nechtějí, než že nemohou.
Růžena Kalinová
21.9.2019 08:43
Moje maminka na tom byla stejně. Vdova žijící osamoceně. Každý den jsem jí telefonovala a ona se snažila hovor za každou cenu prodlužovat, jen aby nemusela položit sluchátko. Ven chodila maximálně 2x týdně do obchodu, sem tam prohodila slovo se sousedkou. No a pak jsme si pořídili štěně. Maminka se do fenečky zamilovala, takže jsme holky daly dohromady. A mamince se změnil život - musela chodit 3x denně na procházku. No a jak je známo, pejskaři si rádi vyměňují zkušenosti a vůbec si popovídají. Takže večer už jsme si spolu popovídaly jen krátce, protože přece musí s pejskem ven :)
Maru Radvanová
20.9.2019 20:34
V něčem podobný příběhu Ilony, je i můj příběh. Pracovala jsem 35 let v cestovní kanceláři a mou každodenní prací byl styk a komunikace s klienty i dodavateli služeb. Do práce jsem dojížděla do okresního města z malé vesnice. V 64 letech se můj muž rozhodl odejít po 23 letech manželství. Žiji sama čtvrtý rok a čím víc si uvědomuji jak mi chybí komunikace s mými vrstevníky seniory. Dojíždí ke mně dcera s vnoučaty a i já jezdím za nimi necítím se osamělá. Přesto si začínám uvědomovat že mi chybí styk a komunikace s vrstevníky a vrstevnicemi a to nikoliv internetová, ale osobní. Tváří v tvář. Dělám i něco proto aby se situace změnila a neklesám na mysli. Děkuji Vám za článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA