FOTO: archiv autora
Moji předkové v Americe
22. 9. 2019Při pátrání po předcích jsem narazil na informaci, že někteří z mých předků prodali svá hospodářství a počátkem minulého století, v letech 1900 -1911, odejeli "za velkou louži" do USA za prací.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
24.9.2019 10:47
Je až neuvěřitelné, co člověk, v tom dobrém smyslu posedlý poznáním, dokáže vyštourat. Máte neuvěřitelnou výdrž. Díky masové migraci na přelomu 19. a 20. století do Ameriky odjelo spoustu rodin, zejména ze Slovenska. Přeji vašemu pátrání další úspěchy. Já mám v USA sestřenku, kterou kdysi v Praze nabalil jakýsi americký milionář.
Co se týče předků, bádal jsem po své prababičce, která pocházela z pobělohorské šlechty, ale když jsem se dopátral k faktu, že si vzala jakéhosi chudého hospodského, tak mě další bádání přestalo bavit.
Jana Šenbergerová
23.9.2019 18:12
Obdivuji vás! S hledáním jsem skončila u svých prarodičů, když jsem narazila na hranice státu. Někteří příbuzní mého otce také skončili v Americe, ale nepátrala jsem po nich.
Růžena Kuželková
23.9.2019 10:22
Moje sestřenice se rovněž snažila vypátrat naše předky,kteří odešli mezi léty 1900-1910 do Ameriky.Vzhledem k tomu,že žili v jižních Čechách,tak jich bylo více pospolu a odjeli do severní Dakoty,kde založili městečko Písek.Dál se nedostala a moje babička odjela do Vídně,kde se narodil můj otec v r.1908,je to zajímavé čtení a pamatuji se,že když se otec s maminkou vrátili zpět do Čech k rodičům,tak můj otec,když viděl kozu,tak prohlásil "cíge",německy neumím,ale toto slovo mi uvízlo v paměti.Víc bohužel nevím,ale ráda bych se dozvěděla více o svých předcích,bohužel nemám na to trpělivost a proto vzdávám "hold"všem,kteří toto "sondují",hodně štěstí jim přeji.
Věra Ježková
22.9.2019 19:54
Přítel se také zabýval pátráním po svých předcích. Je zajímavé prohlížet si staré dokumenty a fotografie.
Alena Vávrová
22.9.2019 15:00
Františku, smekám před vašimi schopnostmi. Mám v Děčíně kamarádku, která umí pátrat po svých předcích zrovna tak usilovně a fundovaně.
Naděžda Špásová
22.9.2019 14:01
Obdivuji každého, kdo si dá tu práci a hledá své předky. Já jen vím, že mám bratrance v Německu, ale abych pravdu řekla, tak minulost předků radši znát nechci.
Dana Puchalská
22.9.2019 09:44
K vyhledání mých prapředků se chystám opravdu dlouho. Ale vím, že jeden z předků žil v Bavorsku. Ovšem ta obec zanikla díky válce. Snad se k tomu donutím.
Hana Rypáčková
22.9.2019 09:29
Dobrá práce. V naší rodině také ulehčovaly gruntu některé děti odjezdem do Ameriky. V podobném roce , před válkou. Moc ráda jsem si to přečetla...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA