Ghí mimo jiné také usnadňuje hojení. Foto: Archiv
Superpotravina Ghí nahradí všechny tuky a navíc má spoustu léčivých účinků
24. 9. 2019Voní a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, při pečení jím nahradíte všechny margaríny i máslo a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Zahradníková
26.9.2019 08:24
Prodávat "přepuštěné máslo" za 400,- i 500,- Kč za kg by asi nešlo, proto se to pojmenuje ghí a hned to jde. Je pravda že přepuštěním se objem i váha zmenší , ale ta cena a název "ghí" mě fascinuje.
Zdenka Jírová
25.9.2019 20:04
Stále někdo objevuje a propaguje to, co se před časem prohlásilo za špatné až životu nebezpečné, a proto se na ně zapomnělo. Přepuštěné máslo znám z dětství, neměli jsme dlouho ledničku, tak maminka máslo přepouštěla. Nikdo v tom neviděl žádný zázrak, bylo to normální. Také mi není jasné, proč ho jmenujeme ghí, když máme český název.
Marie Foltýnová
24.9.2019 21:47
Tento název slyším poprvé.Ale přepuštěné máslo Ghí jsem si jako dítě školou povinné mazala na chleba.I dnes si na něm ráda pochutnám,ve ztuhlém stavu na krajíci chleba.
Margita Melegova
24.9.2019 15:43
Ghi pouzivam, priprava rychla a jednoducha, hlavne u ni nesledovat televizi a necist knihu, vysledek stoji za to.
Jana Šenbergerová
24.9.2019 13:22
Tepelným procesem můžeme i tu sebezdravější potravinu jen zničit. Navíc jde o živočišný tuk. Tak nevím. Nicméně i tady platí "Věř a víra tvá tě uzdraví". Naše babičky to dělaly proto, že to byl tuk dostupný a po uvedeném procesu se už nemělo co více zkazit, proto dlouho vydržel. Když tak sleduji slevové akce na máslo, mám podezření, že je třeba zbavit se zásob. Toto je způsob téměř elegantní.
Jitka Hašková
24.9.2019 09:35
Ghí mám moc ráda, příprava je velmi pracná, několikrát jsem to zkusila, ale nepokračuji. Kupovanému moc nevěřím.
Dana Puchalská
24.9.2019 09:32
Kdyby moje babička i matka tak tušily že mají ve studeném špajzu a chladničce neustále ghí. Ty by koukaly a divily by se.....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA