Boj o řidičáky. Je to začátek války generací?
Ilustrační foto: ingimage.com

Boj o řidičáky. Je to začátek války generací?

23. 9. 2019

Senioři hromadně začali projevovat svůj nesouhlas s tím, že se o nich v poslední době čím dál více píše jako o nejčastějších vinících dopravních nehod. Píší protesty, petice.

auta
Hodnocení:
(2.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Když tak čtu zprávy o dopravních nehodách způsobenými řidiči seniory. tak zatím žádný nebyl zdrogovaný, zfetovaný atd. Protože kdyby se tak stalo, už vidím ty palcové titulky v médiích. Dneska jsem jela po D5 z Plzně do Prahy a zpět. Cesta byla plná omezení rychlosti z důvodu rekonstrukce - cca 40 km.Do Prahy je co od mně z domu celkem 80 km. Kamiony s neustále předjížděly a blokovaly levý pruh (tedy pokud tam náhodou byl). Většinou se jede jen v jednom. Tak prosím nechcete nás drahá vládo a parlamente seniory žít a starejte se raději, aby dálnice byly opravdu dálnicemi a my neplatily tak drahé dálniční poplatky.Soňo super jsi to napsala.
František Matoušek
Omlouvám se za opakováné zvolání. Bylo to neúmyslné.
František Matoušek
Paní Soňo, musím s Vaším názorem vyslovit souhlas. Líp bych to nenapsal.
František Matoušek
Paní Soňo
František Matoušek
Paní Soňo
Olga Škopánová
Nechápu ten údiv nad tím, že se senioři ozvali a nenechali o sobě šířit když ne rovnou pomluvy tak zavádějící informace. To by snad udělal každý bez ohledu na věk.
Soňa Prachfeldová
Hodně se o tomto tématu píše a to je dobře. Nemocným / kteří mají problémy s řízením a pravidly / a agresivním a blbcům a to platí pro všechny věkové kategorie do rukou volant nepatří. Společnost stárne a jsou to senioři , kteří se z velké části podílejí, ne-li z té větší na vývoji a prosperitě , na domácí ekonomice. Podívejte se na zájezdy v tuzemsku, kdo živí drobné podnikatele, hoteliéry , malé restaurace , No přece senioři. Podívejte se na taneční zábavy, koncertní síně, divadla, kavárny. Kdo tam je jako host a konzument ? No přece senioři. Podívejte se na malá děcka, aby rodiče mohli chodit do práce a vytvářet hodnoty, kdo jim pomáhá, když je potřeba a jsou prázdniny ? No přece senioři. Kdo pomáhá v dobrovolných organizacích bez peněžní odměny na obcích, městech, v DD, v klubech ? No přece senioři . Kdo ví nezkresleně o historii své obce, nenechá se zmást zpolitizovanými řečmi a drží a předává štafetu svým následníkum ? No přece senioři. Jenže se nevytahujeme , nemluvíme pořád o tom co všechno děláme, nevykřikujeme do světa, jak jsme dobří a možná bychom měli. Ale skromnost je naše deviza. Už dnes jsme silná většina, jenže nevyřváváme to na každém rohu,společnost si to začíná uvědomovat. Je na čase, aby se pořád neříkalo s despektem - ti senioři, ti nás zatěžují. Všem je nutno se věnovat, jak starým, tak mladým, aby soužití bylo vzájemné úcty a respektu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Proč neustálé omílání, že senioři jsou řidiči atd. Cestuji jak po ČR tak i do zahraničí autem a rozhodně nemám problém ani se šikanou a ani s řízením auta. Ano jsem opatrná, mám většinou nastavenou navigaci, používám kameru atd. Dbám na dobrý stav svého auta, ale i na dobrý zdravotní stav svůj. Řidiči-senioři nejsou o nic horší než jiné věkové kategorie. Nedávno jsem jezdila celý týden autem na Gran Canarii a četli jste někde, že se tam zastavil poslední týden v květnu provoz? To jsem tam v té době byla.
Dana Puchalská
Ano článek je sice dlouhý, ale...... Naprosto zbytečný. Jak už psaly některé přede mnou.
Hana Rypáčková
Jo, to si musí mladí zvykat, že staří lidé nesedí někde v koutě a netočí si mlýnky...O to, aby se generační nerovnost nekonala se musejí postarat oni svými potomky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%