Ilustrační foto: ingimage.com
Boj o řidičáky. Je to začátek války generací?
23. 9. 2019
Senioři hromadně začali projevovat svůj nesouhlas s tím, že se o nich v poslední době čím dál více píše jako o nejčastějších vinících dopravních nehod. Píší protesty, petice.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
24.9.2019 21:15
Když tak čtu zprávy o dopravních nehodách způsobenými řidiči seniory. tak zatím žádný nebyl zdrogovaný, zfetovaný atd. Protože kdyby se tak stalo, už vidím ty palcové titulky v médiích. Dneska jsem jela po D5 z Plzně do Prahy a zpět. Cesta byla plná omezení rychlosti z důvodu rekonstrukce - cca 40 km.Do Prahy je co od mně z domu celkem 80 km. Kamiony s neustále předjížděly a blokovaly levý pruh (tedy pokud tam náhodou byl). Většinou se jede jen v jednom. Tak prosím nechcete nás drahá vládo a parlamente seniory žít a starejte se raději, aby dálnice byly opravdu dálnicemi a my neplatily tak drahé dálniční poplatky.Soňo super jsi to napsala.
František Matoušek
24.9.2019 16:26
Paní Soňo, musím s Vaším názorem vyslovit souhlas. Líp bych to nenapsal.
Olga Škopánová
23.9.2019 13:10
Nechápu ten údiv nad tím, že se senioři ozvali a nenechali o sobě šířit když ne rovnou pomluvy tak zavádějící informace. To by snad udělal každý bez ohledu na věk.
Soňa Prachfeldová
23.9.2019 12:54
Hodně se o tomto tématu píše a to je dobře. Nemocným / kteří mají problémy s řízením a pravidly / a agresivním a blbcům a to platí pro všechny věkové kategorie do rukou volant nepatří. Společnost stárne a jsou to senioři , kteří se z velké části podílejí, ne-li z té větší na vývoji a prosperitě , na domácí ekonomice. Podívejte se na zájezdy v tuzemsku, kdo živí drobné podnikatele, hoteliéry , malé restaurace , No přece senioři. Podívejte se na taneční zábavy, koncertní síně, divadla, kavárny. Kdo tam je jako host a konzument ? No přece senioři. Podívejte se na malá děcka, aby rodiče mohli chodit do práce a vytvářet hodnoty, kdo jim pomáhá, když je potřeba a jsou prázdniny ? No přece senioři. Kdo pomáhá v dobrovolných organizacích bez peněžní odměny na obcích, městech, v DD, v klubech ? No přece senioři . Kdo ví nezkresleně o historii své obce, nenechá se zmást zpolitizovanými řečmi a drží a předává štafetu svým následníkum ? No přece senioři. Jenže se nevytahujeme , nemluvíme pořád o tom co všechno děláme, nevykřikujeme do světa, jak jsme dobří a možná bychom měli. Ale skromnost je naše deviza. Už dnes jsme silná většina, jenže nevyřváváme to na každém rohu,společnost si to začíná uvědomovat. Je na čase, aby se pořád neříkalo s despektem - ti senioři, ti nás zatěžují. Všem je nutno se věnovat, jak starým, tak mladým, aby soužití bylo vzájemné úcty a respektu.
Jarmila Komberec Jakubcová
23.9.2019 12:01
Proč neustálé omílání, že senioři jsou řidiči atd. Cestuji jak po ČR tak i do zahraničí autem a rozhodně nemám problém ani se šikanou a ani s řízením auta. Ano jsem opatrná, mám většinou nastavenou navigaci, používám kameru atd. Dbám na dobrý stav svého auta, ale i na dobrý zdravotní stav svůj. Řidiči-senioři nejsou o nic horší než jiné věkové kategorie. Nedávno jsem jezdila celý týden autem na Gran Canarii a četli jste někde, že se tam zastavil poslední týden v květnu provoz? To jsem tam v té době byla.
Dana Puchalská
23.9.2019 11:40
Ano článek je sice dlouhý, ale...... Naprosto zbytečný. Jak už psaly některé přede mnou.
Hana Rypáčková
23.9.2019 11:04
Jo, to si musí mladí zvykat, že staří lidé nesedí někde v koutě a netočí si mlýnky...O to, aby se generační nerovnost nekonala se musejí postarat oni svými potomky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA