Ilustrační foto: ingimage.com
Když se matka a dcera nenávidí. Jak se s tím vyrovnat?
27. 9. 2019Jestliže si někdo myslí, že nejkomplikovanější vztahy mezi matkami a dcerami bývají v době, kdy jsou dcery v pubertě, mýlí se. To pravé peklo často nastává, když je z dcery zralá žena a z matky žena stárnoucí. Na povrch vyplývají neshody i léta nevyřčené křivdy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Necasova
20.6.2020 16:09
Mám úplně stejnou zkušenost jako paní Karolína, svoji matku nenávidím, nikdy jsem od ní neslyšela nic dobrého, jen kritiku. Se svými dvěma dospělými dcerami mám skvělý vztah, vždycky jsem si říkala, je nebýt jako moje matka. Obdivuji svoji tchýni, která se chovala vždy stejně hezky i ke mně a můj manžel s ní má pěkný vztah.
Soňa Prachfeldová
3.10.2019 17:22
To je špatný vztah mezi matkou a dcerou, asi divné povahy. Na mamku vzpomínám s láskou, jak jsme si zpívaly dvojhlasně písničky, jak na mě šila nádherné šatičky do tanečních, jak mi říkala i v dospělosti - ty jsi hezká a sluší ti to. Byla jsem hrdá na mamku, hezký se oblékala, byla přísná i milá, ve stáří roztomilá. Byl to pro mě snad nejhlubší vztah.
Zuzana Pivcová
30.9.2019 19:26
Před několika lety jsem zde zveřejnila svůj příspěvek Moje maminka aneb nenaplněný život. Potěší mě, když si ho někdo, třeba z těch novějších, přečte.
Hana Rypáčková
30.9.2019 11:40
Asi je nenávist výsledkem vlastní slabosti. Stává se to stále více v této společnosti. Nechápu to. Nemám s tím zkušenost.
Růžena Kuželková
29.9.2019 06:01
Taky pár slov o mojí mamce - když mi bylo 8-9 let,tak se přiznám,že jsem záviděla holkám mladé maminky.Pak se to otočilo a závist?!byla opačná,protože,to co jsme spolu !vyváděly"jiné"žáby" se svýma mamkama né,tak jeden případ ze sta - líbil se mi nějaký kluk a mamka byla ochotná jít se mnou,abych zazvonila na toho "galána" a utíkaly jsme se schovat do protějšího baráku a čekaly zda se objeví v okně.Tak takový vztah jsem měla s mojí máti.Snažila jsem se dle jejího vzoru vychovávat svý dva kluky a myslím si,že se mi to i povedlo,mám príma vztah nejen s nimi,ale i s "jejich" protějšky
Jitka Caklová
28.9.2019 21:26
Stejně jako Jana jsem si dobře vybrala rodiče, obzvláště maminku, jak píši v článku https://www.i60.cz/clanek/detail/22215/moje-energie-me-perpetuum-mobile Ale zjistila jsem to až v době, kdy moje dcera byla dospělá a já pochopila, že chce žít svůj život, podle svých představ, stejně jako jsem to chtěla ve svém mládí já.
Jana Slavíková
28.9.2019 15:53
Velkou pochvalou pro mě bylo, když mi dcera řekla, že je ráda, že má za mámu mě. :-)
Máme vztah zcela odlišný, než jsem měla já se svou matkou.
Marie Pudichová
28.9.2019 11:39
Oprava. ,,Znám případ, kdy je to úplně naopak. Úspěšná, pohledná matka je trnem v oku pro svou dcerou. Celý život dcera matčinu pomoc odmítala. Chtěla se prosadit sama. Když se ji to nepovedlo, odnesl to vztah k matce. Matka může za to, že ji se všechno daří, kdežto dceři ne. Matka trpí, snaží se to skrývat, nemluví o tom.
Marie Pudichová
28.9.2019 11:35
Znám případ, kdy je to úplně naopak. Úspěšná, pohledná matka je trnem v oku pro svou dcerou. Celý život dcera matčinu pomoc odmítala. Chtěla se prosadit sama. Když se ji to nepovedlo, odnesl to vztah k matce, ona přece za to může, že se ji všechno daří... matka se snaží to skývat, nemluví o tom.
Olga Škopánová
28.9.2019 09:00
Teda fakt nevím, jak bych si mohla vybrat matku ale možná to jde, musím si to vygooglovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA