Láska po šedesátce. Proč často krachuje
Ilustrační foto: ingimage.com

Láska po šedesátce. Proč často krachuje

3. 10. 2019

Rozvedení, ovdovělí nebo lidé, kterým se z různých důvodů v poslední době nepodařilo najít partnera či partnerku a nechtějí poslední část svého života prožívat sami. To jsou odvážlivci, kteří se zkoušejí seznámit se vyšším věku.

vztahy a sex
Hodnocení:
(4.8 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Pro mě je odpověď na otázku "Proč často krachuje" docela jednoduchá. Protože to, čemu říkáme láska, žádná láska není. A to stejně v mládí jako ve stáří. V mládí se jen možná méně kalkuluje, i když v dnešní době je to jinak, než když jsem se zaláskovala já. S tímto názorem se dá samozřejmě nesouhlasit i polemizovat. Jsouce nedokonalí, těžko můžeme očekávat, že potkáme někoho dokonalého. Osobně si myslím, že jsme dokonalí všichni, jen ta míra dokonalosti se různí. Pokud ovšem za dokonalost nepovažujeme tučné konto, a to v jakékoliv podobě. Pak se i nějaká ta nedokonalost dá přehlédnout. Jitko, v podstatě s tebou souhlasím. Naštěstí máme všichni možnost volby. Kdo chce z "dobrých důvodů" být sám, ať je, bude mu dobře. A kdo chce ze stejných důvodů být s někým, bude mu také dobře. :-)
Jitka Caklová
Buď beru, nebo nechám být.
Jitka Caklová
...., à propos, jak pro vás mohu být "vážená"? Osobně si vážím lidí, kterým rozumím.
Jitka Caklová
To nejste sám, každý jsme zkrátka nějaký :-)
Jitka Caklová
A to se ptáte nás? Vždyť ani "postel" není jen místo o bohapustém š....í :-) :-) :-)
Dana Puchalská
Jsi tak půl na půl. Jo je to oříšek.
Hana Nová
Výborný článek , ze života . Mužskēho již nikdy více . A Jirak mně v tom jen utvrzuje.
Jitka Caklová
Už je to dlouhých 20 let, co mi manžel na druhé naše setkání, krátce po mém rozvodu a úmrtí manželovy partnerky na akutní leukémii, u příležitosti mých padesátin, přinesl kytici růžových gerber. Ani jeden z nás nechtěl být sám. Po roce a půl jsme, po vzájemné dohodě, náš vztah ztvrdili manželským slibem. Samozřejmě přešly i mráčky, ale stále je to vztah o vstřícnosti a tolerantnosti k názorům druhého. Ono totiž bez lásky a tolerantnosti to nefunguje v žádném vztahu, bez rozdílu věku, ale ani mezi lidmi obecně.
Dana Puchalská
Moje dlouholetá přítelkyně se právě po oné magické šedesátce vdala. Za pána kterého znala opravdu dlouhou dobu (30 let). Každý měl předtím partnera, ale když zůstali sami dali se dohromady. A manželství je to pohodové a jsou spolu stále rádi. Oba mají své koníčky a tolerují se. Je to moc hezké soužití dvou lidí v nejlepších letech. Jí je 73 a jemu 76 let.
Danka Rotyková
Pokud se chtějí 2 lidé ve vyšším věku pokusit o společné žití, pak je třeba to ocenit a akceptovat. Je to větší odvaha než v mládí. Každý toho schopen není.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%