FOTO: Autor: David Sedlecký pro commons.wikimedia.org
Gott s námi
2. 10. 2019Nejznámější osobou na planetě Zemi je syn tesaře z Nezareta Ježíš Kristus. Nejznámější pop-rockovou kapelou na planetě Zemi jsou Beatles z Liverpoolu. A nejznámějším Čechem na planetě Zemi je bezesporu Karel Gott.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Doušová
4.10.2019 10:53
Žila jsem většinu času v době ,která nebyla lehká pro každého,ale žít se muselo a Karel Gott, nám v té době hodně pomáhal svým úžasným zpěvem a lidskostí. Byl to člověk ,který nikdy nikomu neublížil a dobu komunismu přežil, jako my všichni, co jsme tu zůstali a nechtěli jsme ohrozit rodinu. Někdo má páteř velmi pohyblivou a někdo ji ani neohne.Záleží na situaci.
Danka Rotyková
3.10.2019 22:01
Díky za Váš článek. Chce to čas, až ty plané řeči vyšumí, zbudou tu jeho písničky, a ty rozhodně nezapadnou. Tak si s každou písní budeme připomínat i Karla Gotta.
Soňa Prachfeldová
3.10.2019 17:30
Líbí se mi Váš článek, to jsme celí my , pokud možno blafat a rozvíjet do nekonečna úvahy o tomto jedinečném zpěvákovi. Většinou jsou to úvahy nových politických hvězd z řad umělců, jejichž sláva ovsem zhasla. Všichni ti moralisté ať si zametou před vlastním prahem. Gott byl a zůstane jen jeden !!!
Eva Mužíková
3.10.2019 16:51
Děkuji za krásný článek pane Lubomíre..... Pročítala jsem si některé dnešní příspěvky na Seznamu a jsem z nich otrávená. Proč musí někteří z tak smutné události dělat politickou třenici. Možná, že to neumím tak dobře napsat, jak to cítím, ale nedivila bych se, kdyby rodina pana Gotta souhlas s pohřbem se státními poctami nedala. Pořád někteří musí v něčem šťourat, tentokrát se mi to opravdu nelíbí...
Anna Potůčková
3.10.2019 13:32
Moc krásný článek a zpěvák Karel Gott tu bude s námi i nadále...v písních, ve vzpomínkách.
Jana Kollinová
3.10.2019 13:19
Článek je zajímavým pohledem umělce na celoživotní umění Karla Gotta. Pozastavuji se nad větou. "Ale ta páteř tomu všemu chybí." Někdo svoji páteř nalezne nebo ztratí v politickém boji někdo upřednostní svoje životní poslání být výjimečným v uměleckém světě a někdo se svojí páteří dokáže takové veletoče, že popírají všechny přírodní zákonitosti. Úspěch se neodpouští!
Danuše Onderková
3.10.2019 09:50
Lubomíre, moc krásně napsané a není k tomu co dodat. Byl to úžasný člověk a umělec a jeho písně tu budou s námi stále. Při jeho písni "Muzika" jsem měla v očích slzy od prvního poslechu ...já nechci růži na rakev, já nechci pláč, já chci jen zpěv a do hrobu mi dejte píseň a zpívejte mi naposled... Jeho písně tu budou stále s námi a s nimi tu bude i Gott.
Jitka Caklová
3.10.2019 09:40
Dá se říci, či napsat mnohé a není to nic proti nikomu. Pod tíhou emocí a k tomu z moci úřední se dají dělat i špatná rozhodnutí. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/gott-nema-mit-statni-pohreb-ten-je-pro-prezidenty-stazeni-vlajky-bylo-porusenim-protokolu-rika-forejt-80018?dop-ab-variant=8&seq-no=1&source=hp
Zuzana Pivcová
3.10.2019 09:33
Každý, kdo něco tvoříme či "tvoříme", máme něco kvalitnější a něco méně podařené :-D. A všichni jsme produkty své doby. Nerada se řadím k těm, o nichž se říká, že "po bitvě je každý generálem". K přehodnocení doby a jednotlivců dojde s nástupem nové doby vždy a do nitra druhého člověka, jeho údělu, pohnutek a vnějšího projevu nenahlédneš. Já přijímám Karla Gotta v jeho uměleckém přínosu pro naši společnost bezvýhradně.
Hana Nováková
3.10.2019 09:11
Krásný článek, plný souhlas s Ivanou K. Navíc Karel byl jakýsi rytíř galantnosti a elegance s krásnám hlasem a dobrým srdcem. Teď už bohužel bude zpívat jen tomu nahoře, ale kdo ví, třeba někdy i nám...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA