Ilustrační foto: ingimage.com
Stereotyp škodí tělu i mysli
9. 10. 2019Babi, přivezli jsme ti Řecka koření. A k čemu mi to bude? No k vaření přece. Já to nepotřebuji, vždyť stačí pepř, sůl, majoránka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
11.10.2019 22:24
Jsem člověk, kterému by trochu stereotypu nevadilo (klíče a peněženku na svém místě) ale je to marný zápas od kterého mne s úspěchem odvede jakýkoliv podnět. Každý jsme jiný a co je pro někoho příjemné zpestření, druhého vyvede z míry na půl dne, takže nějaké předělávání druhých považuju za zbytečné...
Danuše D'Engeli
10.10.2019 21:55
Ano, souhlasím s názorem, žádný stereotyp v životě. V mém osobním životě jsem stále improvizovala. Učení, oblékání, strava....... Bavilo mne to. I když nejsem úplně zdravá, dodává mi toto improvizování svobodu. Každý člověk může být kreativní a vyzkoušet spousty možností. Člověk není nikdy ničím a nikým omezen. Stačí jen chtít udělat kroky. které jsou sice namáhavé, ale vedou k radosti.
Hana Rypáčková
9.10.2019 21:40
Marcelo Š. - dobrý.... Článek se hodí na mého přestárlého psa. Chodí nejraději po stejných trasách v parku, s nechutí je mění. Vyžaduje určitou stravu , lehá na svá oblíbená místa v bytě ...No , nedivím se , je hluchý a slepý, má rád své jisté...
Olga Škopánová
9.10.2019 21:29
Stereotyp je škodlivý protože nenutí lidi přemýšlet a hledat jiné způsoby řešení.
Danka Rotyková
9.10.2019 20:17
Stereotyp potřebuji jak kdy. Určitě mám ráda některá jídla vařená či pečená osvědčeným způsobem. Zrovna minulý víkend, to byly ale španěláky, jinak bych je nevařila. Pak ale přijde na řadu všedni den, kdy si ráda pro sebe dopřeji lehčí večeťi, a to znamená v říjnu třeba teplý zeleninový pokrm. Podívám se do lednice a použiju to, co mám k dispozici a v různém množství. Je to vždycky improvizace. A to mně vyhovuje, pojaždé trochu jiné a pokaždé dobré.
Když ale jde o výběr oblečení, už tak kreativní nebývám. Udržuji si omezený počet oděvů, nemám ráda výstřelky módy. Takže se mi vyplatí umírněnost s trochou elegance. Myslím, že už dneska vím, co mi sluší a co ke mně rozhodně nepatří. Nad stereotypem nepřemýšlím, ale někdy je dost důležitý. Takže ...
Magda Škodová
9.10.2019 18:20
Stereotyp mi tady připadá skoro jako sprosté slovo. Takže ho zbouráme, zrušíme...třeba si přestaneme stereotypně ráno a večer čistit zuby, klíče od bytu pro změnu uložíme do ledničky, řízky obalíme v kakau... Je to takové osvěžující, jiné, nové.
Jitka Hašková
9.10.2019 16:29
Stereotyp mi vyhovuje, šetří mi čas,pak mohu dělat i to, co mě baví a není to stereotypní.
Věra Halátová
9.10.2019 15:39
Stereotyp je jednotvárný, ustálený, navyklý vzorec chování a myšlení. Takže se nejedná jen o zvyk při vaření. Je to, že ráno vstanu v X:00 hodin, co pak denně dělám. Stereotyp je i to, že "na štědrovečerní večeři MUSÍ být ...". Narušte autistovi stereotyp a dostane záchvat. Stereotyp je i to, že se občas podívám na ty články "I 60" - tak to občas škodí mysli, tělu ne, to jen snad to, že chvíli sedím.
Irena Mertová
9.10.2019 15:31
Stereotyp jako takový základ potřebuji, dává mi pocit zázemí a bezpečí. Teprve potom mohu občas zkoušet ledacos nového, aby život nestál...
Věra Ježková
9.10.2019 13:21
Při vaření experimentuji ráda. Stereotypně ovšem vařím i jídla tradiční. V oblékání mám celý život svůj sportovně-elegantní styl; do žádných rozevlátých barevných kreací bych se nepustila. V běžném životě jsem konzervativně měnlivá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA