Ilustrační foto: pixabay.com
Jména dovedou ztížit život
7. 10. 2019Bivoj, Jitřenka, Narcis, Winnetou. Jsou jména, která lidem komplikují život. Zpravidla se v této souvislosti mluví o jménech zahraničních, nesrozumitelných, která rodiče dávají dětem pod vlivem okouzlení z nějakého seriálu či podle právě populární celebrity.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
7.10.2019 12:42
Nikoho s podobně neobvyklým jménem neznám, ale znám jedno zvláštní příjmení. Ježíšek. Dokonce jsem s ním ještě v práci několikrát telefonicky mluvila. Něco jsme řešili a kolega mi povídá: tak zavolej Ježíškovi. Začala jsem se smát a kolegu podezírala, že se ze mě dělá legraci. Ale nakonec jsem to opravdu s Ježíškem vyřešila.
Libor Farský
7.10.2019 12:41
Musel oželet, že se moje vnučka nemůže jmenovat Šárka. Je mi jasné, že by okamžitě dostala přezdívku "Sarka Farka". A to na celý život. :-(
Libor Farský
7.10.2019 11:30
Líbilo by se mi kdyby chlapci s příjmením "Samec" dali rodiče jméno "Alfa".
Jan Zelenka
7.10.2019 10:39
Skvělé. Lidé se příliš často identifikují se svými literárními a filmovými vzory. Ukazuje to na nedostatečné rodinné sebevědomí a hlavně na nedostatek soudnosti. Není to běžné ani tak u běžné populace, jako u tzv. samozvaných elit národa. Elit ovšem v uvozovkách.
Zuzana Pivcová
7.10.2019 10:09
Vím, že kdysi jako školačka jsem četla někde v časopise, že v zahraničí se po vypálení obce Lidice začalo toto jméno dávat dívkám, třeba Patricie Lidice X. Bylo to rozšířeno hodně v Latinské Americe. Naše půvabná učitelka klavíru v Lomnici, která přišla z Liberce, se jmenovala Elfrieda, ale asi to pak neunesla, přejmenovala se na Mirku. My jsme se sestrou vždy v Praze na návštěvě u příbuzných hledaly kuriózní jména v telefonním seznamu. Největším "úlovkem " byl tehdy koncem 60. let Narcis Samec. Pán se ale nejspíš se jménem netrápil, naopak, po několika letech už byli v seznamu muži toho jména dva, senior a junior. Někdo ze známých učil Winnetou Kudláčka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA