Ilustrační foto: ingimage.com
Proč některá manželství nestárnou
12. 10. 2019Dva osmdesátníci vedoucí se za ruku. Dva šedesátníci, kteří sedí večer v restauraci a živě si povídají. Starý pán, který svou ženu jen tak mimochodem pohladí po vlasech. To jsou výjevy, které často upoutají pozornost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Divišová
21.9.2020 21:50
Z článku:...Za tu dobu se známe, víme o svých chybách, přáních, známe toho druhého stejně dobře jako sebe. Tak proč bychom jeden druhému měli činit něco zlého, když jsme vlastně jedna bytost. Sobě přece nechceš dělat nic zlého, ne?“ vysvětluje jí její babička. Přesně tak bych hodnotila i naše manželství, které trvá 48 let. A to jsem se vdávala na začátku 4. ročníku střední školy. Těhotná. Článek se mi moc líbí. Prvotní zamilovanost se mění na lásku, přátelství. Na svět se díváme stejnou optikou, jsme k sobě tolerantní, já ráda cestuju s kamarádkama a můj muž je nejraději doma. Jeden druhého nenutí do ničeho, co nemá rád. První čtyři roky jsme bydleli v jednom dvoupokojovém bytě s tchánem a tchýní. Žili jsme tehdy velice skromně. Později jsme oba měli zaměstnání, která nás naplňovala . I to je důležité. Samozřejmě, taky jsme někdy měli Itálii, ale to už tak někdy v životě bývá. Doufám, že stejně dlouhá manželství budou mít i naše děti.
Marta Badalcová
13.8.2020 22:26
Moji rodiče spolu prožili 60 let a nikdy se nehádali , přečkali i padesátá léta a všichni víme že to nebyla žádná procházka, asi proto spolu vydrželi že se museli v těchto letech mnoho zlého překonat,jsou a vždy budou největším vzorem v mém životě.Bohužel na to člověk přijde když už je nemá.
Hana Rypáčková
14.10.2019 18:54
Je to moc hezké, když muž a žena spolu zestárnou. Tak dokonale se znají....
Anna Potůčková
14.10.2019 10:33
Souhlasím s Jitkou C. co napsala v čase
12.10.2019 18:27. Manžel, když měl úraz v době kdy děti byly malé a chodily na 1. stupeň do školy zůstal invalidní a rapidně nám klesla životní úroven. Byli někteří, kteří mně říkali, že to nezvládneme apod. A zvládli jsme to jen díky naší vzájemné lásce nejen k obě s manželem navzájem, ale i vůči dcerám, které na tatínka nedají dopustit. Znám případ kdy se manželé rozvedli, ona jen říkala jak velký k....k to je a dnes jsou to ti nejlepší kamarádi. Dokonce volávala i matce jeho milenky a sháněla kdejaký lidově řečeno "drb" a dnes si hraje na to jak spravedlivá je, apod. Tak jak dříve to byl ten k....k, dnes je to exmanžel.
Jitka Caklová
13.10.2019 19:03
Mladí se zamilují a tato zamilovanost jim dává sílu. Tato zamilovanost ale není láska. Děti by neměly na svět přicházet, ale měly by se do rodiny rodit z lásky. Zkuste se zaposlouchat do slov této písničky https://www.youtube.com/watch?v=X5bW3JQ43hk Smutné co?
Danuše D'Engeli
13.10.2019 16:52
Domnívám se, že když se vezmou mladí lidé, většinou jsou zamilovaní. Láska jim dává velikou sílu. Potom, když přijdou děti, nastává nové období, většinou starosti..... Myslím si, že v manželstvích je spousty krizí a pokud lidé nic neřeší a nedomluví se, tak se rozcházejí. Když děti vyrostou, tak nadchází úplně jiné životní období. Když se láska mění na úctu, toleranci a porozumnění, pak vztah vydrží. Jako průvodkyně se mnohdy setkávám s partnery, kteří jsou k sobě nesmírně milí, často jsou starší. drží se za ruce, pohladí se, vzařuje z nich velká náklonnost. Hodně si těchto okamžiků vážím. Toto mne bohužel nepotkalo, i když nejsem sama. Vyřešila jsem si situaci po svém. Rozhodla jsem se žít pro všechny lidi, dávat lásku všem. Proto jsem se dala na dosti náročnou cestu studia, psaní a mnoho dalšího. Toto také člověka může naplnit, dávat poté toto vše dalším lidem a udělat jim radost. S vřelým pozdravem všem, Danuše
Soňa Prachfeldová
13.10.2019 07:55
Moc hezký článek, je zejména o tom, že oba chtějí, jeden to nezvládne. Je krásné když spolu prožijí mnoho let a pořád spolu mluví a zajímají se o sebe. Staré páry v minulosti žily skromněji s mnoha starostmi o živobytí, v nelehké době a přesto žily spokojenější život, než v dnešní době, kde vše se točí jen kolem peněz a užívání si. Omlouvám se za 2* , j ode mě plný počet.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA