Ilustrační foto: ingimage.com
Dopisy - zvyk zdánlivě už zapomenutý?
25. 10. 2019Pamatujete si, jak jsme si dávno před příchodem internetu psali dnes už "staromódní" dopisy, které jsme vkládali do obálek a posílali poštou? Někdy jsme na ně dokonce dávali pečetní vosk. Chodili jsme se pak pravidelně dívat do schránky, zda už nám přišla odpověď.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
25.10.2019 13:29
Děkuji za moc hezký článek. Jsem psavec – mohu-li si vybrat, raději tutéž myšlenku napíšu, než řeknu. Proto jsem dopisy vždy psala moc ráda. Ty, které se vkládají do obálky, mají své kouzlo. I ty, které se z ní vytahují. Několik dopisů z mládí schovaných mám. S myšlenkou, komu bych napsala, jsem si pohrávala mnohokrát. Byl by to někdo, kdo mne zaujal svou osobností, dílem. Určitě ne žádná současná „celebrita“. Do zahraničí jsem si nepsala kvůli pohledům a známkám, ale kvůli zlepšování písemného projevu v cizích jazycích. Dopisy píšu i v současné době. Do mailu lze napsat totéž, co na papír.
Marie Doušová
25.10.2019 10:53
Strašně mě mrzí , že když chci sehnat známku na dopis, tak musím podstoupit pochody do papírnictví-samořejmě nemají a mít nebudou . Trafika-tam pouze z 5 trafik jen 1měla známky. Proto se chodí raději na poštu ,kde zakoupíte známku a hned tam dopis necháte. Oni vycházejí z toho , že většina lidí jde hned na poštu ,ale koupit známku mimo poštu se už stává hororem. S poštou nemám dobré zkušenosti a moc mě to mrzí . Schránky mizí ,lidé přestávají psát a pošťáci jsou stále drzejší a nepříjemní ,hlavně na poště. Nerada na poštu chodím. Doručovatelky obdivuji, k nám chodí moc hodná a příjemná doručovatelka.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA