Rodinné album
Výprava do ztraceného času 1
31. 10. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
4.11.2019 15:14
Hezký nápad. Já moc lituji, že se v naší rodině retro fotky nezachovaly.
Soňa Prachfeldová
3.11.2019 19:48
Milé vyprávění, staré fotky mají své nepopsatelné kouzlo. Člověk by chtěl podstatně víc, než mu život nabízí, zase snít ještě nyní, co ještě pěkného přinese, no to je úplně boží. A že nic není zadarmo a snažit se musíme, pokud něco chceme, to jsme již přece také pochopili. Krásné pane Zelenko.
Drahomíra Stínilová
1.11.2019 14:07
Pane Jane, s chutí jsem si přečetla Vaše vyprávění. Pobavila jsem se a k tomu téma starých fotek a příběhů lidí z nich je pro mě čím dál tím víc zajímavější. Nevyhazovat nic.
Zdenka Soukupová
1.11.2019 13:49
Krásně napsané. Taky se ráda "hrabu" ve starých fotkách, i když v mladším věku mě to skoro ani nenapadlo. Čím to asi je?
Marie Doušová
1.11.2019 11:20
Myslím , že žádný mladý čas nebyl ztracený,ale prožitý s nadějí do budoucna. Krásně napsané a fotky potěší . Dík**********
Zuzana Pivcová
31.10.2019 18:48
Mimochodem, ohledně dědečka, který padl v Haliči, zkusil jste si ve Vojenském ústředním archivu (tam jsem pracovala) zažádat o vyhledání jeho dostupné dokumentace (kmenový list, kartotéka padlých atd)?
Zuzana Pivcová
31.10.2019 18:43
Patřím k těm, kteří mají rádi retro fotky i celá alba svých známých. Někdo by to na návštěvě považoval za únavné a nezdvořilé, kdyby mu někdo ukazoval staré fotky. Já naopak si o ně kolikrát říkám. Je to takový můj osobní genealogický průzkum. Co se mě týče, měla jsem také hodně pošetilé mladistvé představy o životě, hlavně, co bude rozhodující u mého budoucího partnera. Vím, že jedním z bodů bylo, aby zpíval. Když mi jeden dotyčný na můj dotaz, zda zpívá, řekl, že akorát v koupelně, hned jsem ho dala "k ledu". To byly časy!! Ano, Jendo, životní mozaika, kolik dílků ještě schází a zda se je podaří najít, nebo tenhle svět opustíme přece jen s fragmentem?
Jana Kollinová
31.10.2019 18:06
Opr. Saháme v krizových situacích ..a do souboru bilancí máme další den, a další....
Jana Kollinová
31.10.2019 16:39
Opět jeden hodnotný článek nabízející zamyšlení nad vlastním životem. K životnímu bilancování saháme k krizových situacích a druhý den jsme šťastni, že do soubor bilancí máme další den, a další, a další. Obrázky dávných dějů mají svůj smysl a řád a nejsou vůbec závislé na naší vůli. Minulost nelze ovlivnit a o to méně by nás měla ovlivňovat. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA