Tip na procházku: Podhorská vyhlídka
FOTO: autorka

Tip na procházku: Podhorská vyhlídka

6. 11. 2019

Zvu vás na procházku do hezké části Prahy 8 – Bohnic, do Podhoří. O jeho existenci jsem neměla nejmenší tušení, dokud jsem si nezadala do vyhledávače heslo Praha vyhlídky. A přitom to tam nemám daleko – jen dvě stanice metrem a pět autobusem.

Ze sídliště Bohnice jsem došla do přírodní rezervace Podhoří a na kýženou vyhlídku. Trochu jsem bloudila, ostatně jako téměř pokaždé. Tentokrát byl ovšem na vině pán, který mně, jak mi došlo o něco později, schválně ukázal špatnou cestu. To se mi stalo poprvé.

Z vyhlídky se otevírá doleva pohled proti proudu Vltavy k Babě, vidět je hotel International. Naproti vyhlídce je Sedlec, dále po proudu Roztoky. Zpátky jsem došla ke stanici autobusu Poliklinika Mazurská.

To krásné slunné dopoledne v neděli před státním svátkem jsem si velmi příjemně užila. Projdete se se mnou?

Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. Elenko, to mám radost. :-)
Eva Mužíková
Věrk, Ty máš nos na krásné časti Prahy. Fotky suprové.
Elena Valeriánová
Věrko, ty nevíš, že ten pán za rohem zakopl a rozbil si nos? Dobře mu tak. Přálo ti počasí a bylo tam krásně, děkuji.
Naděžda Špásová
Věrko, to byl ale vůl, viď. Krásná procházka a krásné fotky, hezky jsem se prošla. :-)
Hana Rypáčková
To bych si někdy ráda dala při setkánįch...Kolem Prahy je taky krásně...
Věra Ježková
Moc vám děkuji. Praotec Pražák je super. Pán byl jistě místňák; vynořil se se psem z lesíka. Ali, stanice 112 Podhoří je za ZOO. Vyhlídka, na níž jsem byla, je ještě dál po proudu. Jela jsem tam od metra Kobylisy.
Jan Zelenka
Věrko, moc pěkné fotky a návod na vycházku, Bohužel ho už zřejmě nestihnu využít.
Alena Tollarová
Pokaždé když jedu vlakem do Prahy, dívám se z okna přes Vltavu na skály naproti a představuji si, co tam asi je a jestli jsou tam nějaké pěšiny. Teď je mi jasné, že to je místo, které bych ráda viděla na vlastní oči. Jezdí tam autobus z Holešovic, kterým jezdím také do zoo, že?
Alena Vávrová
Moc krásné místo k rozhledu, dík za sdílení.
Jitka Hašková
To je krásná procházka. Tam to ještě neznám. Díky. Musím se tam vypravit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%