Ilustrační foto: ingimage.com
Když mizí ze vztahu úcta, vzniká problém
11. 11. 2019
Jsi nemožný. Jsi pitomá. Tomu nerozumíš. No jasně, zase jsi to zvorala. Takové věty se poměrně často objevují v komunikaci partnerů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Vrba
4.6.2021 07:09
Já i sám sobě, dokonce i nahlas, si řeknu často: To jsem podělal, to jsem neměl dělat, to se mi nepovedlo a vůbec se nenaštvu, když mi to samé řekne moje milující žena, protože ona mě může vidět v mnohém ještě lépe, než já sebe. Já se k ní chovám naprosto stejně, často se i pohádáme, ale stále se milujeme a těch dní, kdy si říkáme: To se ti povedlo, jsi skvělý, jsi skvělá, nebo se jen pohladíme úsměvem, je nesčetně daleko více. Kdyby se mi nebo jí něco nepovedlo a vzájemně jsme si to neřekli, to bych považoval přímo za zradu. Chyby člověk dělá a když si to vzájemně řekneme, tak už je pak nemusíme opakovat.
Marcela Pivcová
15.11.2019 10:23
Po létech se stále setkávám s jednou spolužačkou a také s jednou bývalou kolegyní ze školy. Myslím, že obě žijí v pohodovém manželství - ta první už přes padesát roků, druhá asi dvacet roků. Nikdy jsem od nich neslyšela špatné slovo o partnerovi a jsem přesvědčena, že mezi nimi stále panuje vzájemná úcta. Myslím, že ani ve vztahu, kde si partneři nadávají, a pak řeknou, že to jsou jen slova a za chvíli na ně zapomenou, není jejich vztah v pořádku.
Andrea Macháčková
12.11.2019 10:54
"Chovej se ke své ženě jako k princezně, protože jedině na vola čeká doma kráva". Platí samozřejmě i naopak.
Marie Doušová
12.11.2019 10:34
Svého muže si velmi vážím a stále ho mám ráda a věřím , že nám to ještě dlouho vydrží. Je to člověk na kterého se vždy můžete spolehnout.
Eva Mužíková
11.11.2019 18:48
Také jsem se nikdy k takovýmto výrazům směrem ke svému partnerovi nesnížila. Ve společnosti, zvláště společných přátel jsem se vždy chovala tak, aby bylo znát, že je náš vztah hezký.
Danka Rotyková
11.11.2019 15:43
Naštěstí jsem žila s milým a laskavým mužem, proto jsem nikdy nic vulgárního na svojí osobu neslyšela. To samozřejmě vyžadovalo pěkné chování i opačným směrem ode mne. Na mém synovi je to znát, což jsem strašně ráda. A za to všechno mohou moji rodiče, kteří na sebe křičeli po celý život. Nemohu si vzpomenout, kdo na tom měl větší vinu.
Zdenka Soukupová
11.11.2019 15:07
Měla jsem v práci šéfa o dost mladšího než já. Pro jeho pracovitost, vizi, chování k nám podřízeným, jsem si ho velmi vážila. Po jedné pracovní poradě jsme ještě chvíli všichni poseděli (asi 6 osob) a povídali o všem možném, i o rodině. A šéf začal podobně, jako v článku: ta moje kráva.... Nevěřila jsem svým uším a úcta byla ve vteřině pryč. Absolutně nechápu, jak se chlap takto může před cizími lidmi vyjadřovat.
Dana Puchalská
11.11.2019 13:41
Manželství, které není založeno na úctě a toleranci obou partnerů, je přímá cesta k rozvodu.
Olga Škopánová
11.11.2019 13:19
Manželství mých prarodičů bylo harmonické a stačilo málo, babička uznávala dědovu autoritu a děda se nikdy nesnížil k tomu, aby babičku za něco peskoval.
Zuzana Pivcová
11.11.2019 11:44
Zažila jsem dva takové páry a autorkou "láskyplných " oslovení typu Debile a pod. byla v obou případech žena. Muži to však snesli.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA