Foto: autorka
Co provedla přednáška o škodlivosti kouření s malými školáky
13. 11. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Žichovská
3.12.2019 15:39
Ale někdy je vlastní zkušenost (ovšem záleží na tom jaká je) ta nejlepší lekce. Jednou za mnou přišla dcerka, že mi něco musí říct, ale nesmím nikomu prozradit, že mi to řekla. Mladší bráška měl 7 roků. Dcera: "Maminko, Pavel kouřil, včera když přišel ze šachů mi říkal - Lído nikdy nekuř, to je něco hroznýho." Vysvětlím: syna šachy bavily a byl dost dobrý, tak chodil do tzv. šachového klubu kde byli dospělí a několik kluků o 3 - 4 roky starších. A jednou tu cigaretu s nimi vyzkoušel. Samozřejmě, že jsem mlčela a dceru "neshodila". Tato zkušenost mu stačila, je nekuřák.
Jana Hošková
21.11.2019 12:46
Samozřejmě, Marcelo, s půjčováním fajfky nesouhlasím :-)) byla to jen "nadsázka" a doufám jen, že to v naší rodině ukočírujeme...
Marcela Pivcová
15.11.2019 10:58
Myslím, že "půjčit " někomu fajfku - nebo dát cigaretu, a doufat, že nastalá nevolnost dítě náležitě poučí, je riskantní. Souhlasím se Zuzkou - celková výchova v rodině - nejen nekuřáčtí rodiče.
Hana Rypáčková
15.11.2019 08:16
Až v osmé třídě při probíraní dýchacích orgánů jsem předváděla pokus s holuby pod skleněnými zvony. Jednomu jsem vyfoukla ( ač nekuřák) do zvonu kouř z cigarety. Jen tak tak jsme ho zachránili..Žáci se dušovali, že nebudou kouřit, ale......
Soňa Prachfeldová
14.11.2019 19:57
Opravdu děti překvapí. A je pravda, že už jsem kolikrát přistihla děti docela malé z naší obce, které jsem, viděla kouřit. Ti , jejichž rodiče nekouří, se tvářily provinile, děti kuřáků byly suverénní, věděly, že doma jim nic neřeknou. Nežalovala jsem, ale také jsem jim udělala přednášku. :-)
Zuzana Pivcová
13.11.2019 18:05
Děti jsou opravdu učenlivé. Na to se občas musí dávat pozor. Ale myslím, že nerozhodla či nerozhodne jedna přednáška, nýbrž, že své vzory mají hlavně doma.
Marie Seitlová
13.11.2019 18:03
Tak jsem se od srdce zasmála, při popisování cigaret a autě. Máte šikovné děti a díky vám to už asi pochopily. Jsem nekuřacka a i moji synové ani vnuk nekouří.
Jana Šenbergerová
13.11.2019 15:20
Děti vždycky něco vymyslí. :-) Bohužel dnes začínají s kouřením mnohem dřív než za časů mých malých dětí. Nikdy jsem nekouřila ani po tom netoužila, přesto byl můj manžel kuřák. Vadilo mi to, proto nikdy nekouřil v bytě, ale zůstal kuřákem až do smrti.
Danuše Onderková
13.11.2019 14:17
Mí rodiče nekouřili, tatínek byl silný astmatik a projít kolem kuřáka v něm občas vyvolal záchvat. Vyrůstala jsem se svými dvěma staršími sourozenci, o 2 a 3 roky starší, a dalšími asi 6 kamarády ve věku mých bratrů. Samozřejmě, že přes prázdniny se to neobešlo občas bez cigaret, protože kamarádi znali kouření z domu. Vždy dopoledne, potom hodně žvýkaček a větrových bonbonu, aby naši nic nepoznali. Bylo mi deset kdy nás to najednou všechny přestalo bavit aniž jsme o tom mluvili. Ani na školních brigádách a později na různých školeních o kuřácké přestávce jsem cigaretu nepotřebovala a ani jsem se nenechala zlákat. Při nabídce cigarety jsem vždy odpověděla: Díky, už od 10 let nekouřím. Od té doby jsem cigaretu do úst nevzala a sourozenci také.
Mirek Hahn
13.11.2019 14:11
Pro jistotu bych se na příště vybavil gumovými rukavicemi... Bude přednáška o riziku úrazů elektrickým proudem...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA