Správné ukládání potravin se řídí podle vlhkosti v chladničce. Čím výše je police posazena, tím nižší je v ní vlhkost. Proto se do dolních přihrádek dávají věci, kterým hrozí vysušení - ovoce a zelenina. Před ukládáním je nemyjte a radši s tím počkejte, až je budete potřebovat. Do lednice můžete dávat jablka, hrušky, hroznové víno nebo různé ovoce jako jsou jahody, borůvky a maliny. Ze zeleniny do ledničky ukládejte listovou a košťálovou zeleninu, včetně například ředkviček.
Do lednice ale nedávejte cibuli, česnek a brambory. Všechny se hodí spíše do spíže nebo sklepa. Rajčata, lilek, papriku, okurku nebo zázvor také raději uchovávejte v pokojové teplotě. Co se týče ovoce, pak do lednice nedávejte citrusy, melouny, banány, ale ani mango či ananas.
Nad ovoce a zeleninu ukládejte rychle kazící se potraviny a hodí se sem syrové maso, ryby nebo drůbež. Takové maso by mělo být vždy uzavřené v obale, i kdyby to měla být plastová krabička.
Nad maso pak už patří jen výrobky připravené k okamžité spotřebě. To mohou být masné výrobky, jako jsou šunky a salámy zabalené v papírovém obale, mléčné výrobky, jako například sýry, tvarohy a jogurty, ale i nedojedené zbytky nebo dortíky. Pokud má vaše lednice více polic, skladujte masné výrobky, mléčné výrobky a zbytky separátně. Pokud však máte menší lednici, využijte plastových krabiček k oddělení masných a mléčných výrobků. Zabráníte tak nejen kontaminaci chuti a vůní, ale i rychlejšímu kažení.
Do lednice se nemusí dávat konzervy (masové i zeleninové), zavařeniny a marmelády, med, kečupy, hořčice, paštiky a káva.