Starosti a bezmoc. Život seniorek, které neřídí auta
Ilustrační foto: ingimage.com

Starosti a bezmoc. Život seniorek, které neřídí auta

22. 11. 2019

Vdova vyššího věku, která nemá řidičský průkaz, se po smrti partnera – řidiče, ocitá v těžké situaci. Takových seniorek je mnoho a současný svět dělá jejich pozici velmi obtížnou. Kromě vyrovnávání se se ztrátou muže tyto ženy totiž zjišťují, že život bez auta přináší problémy.

ovdovění řidiči
Hodnocení:
(4.5 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Jitko, taky se divím, že se divíš. Nikdy jsme auto neměli. Když jsem kdysi dávno požádala svého někdejšího přítele, aby mne naučil aspoň trochu řídit - poté, co se mu v noci v lese daleko od civilizace udělalo špatně - odmítl to. Uměl něco, co já ne. Pak jsem to řadu let nepotřebovala. Taky mám pocit, že pro řízení jsem se nenarodila. Už jen kvůli svému orientačnímu nesmyslu.
Eva Mužíková
Tady u nás si můžu vybrat. Buď si pro větší nákup zajedu autem, nebo použiji za 10,- Kč senior taxi. Auta, přestože jezdím málo a jen tam, kde si v tomto věku věřím, se nemíním vzdát. Je to zkrátka součást mého života. Nikdy jsem nepatřila k těm suverénním řidičkám, na vesnici jsem jej využívala daleko více. Ty popisované situace, kdy se žena bez řidičáku musí vzdát na př.: pobytu na chalupě, je určitě velmi nepříjemná...
Karel Boháček
Jo já mám řidičák a neřídím vůbec auto.
Elena Valeriánová
Paní Hašková a já se zase divím, že se divíte.
Jitka Hašková
Divím se, že vůbec existují seniorky bez řidičského průkazu. To už za mého mládí byla samozřejmost, že všechny moje kamarádky ho získaly. Je mi 75.
Danuše D'Engeli
Já nemám žádné auto, měla jsem možnost míti dvě auta, ale měla jsem strach, že nabourám, takže dodnes jezdím jen dopravními prostředky anebo používám leteckou dopravu. Mám přítele v zahraničí, takže ve své podtstě žiji sama. Nic z toho mi nevadí. Z jediného důvodu, že mám hodně zálib a také hodně hodných lidí kolem sebe. Chce to jen pevnou vůli a odhodlanost. Přeji ji všem, kteří mají pochybnosti. Stačí mít útulný byt, auto vůbec nepotřebujete.........

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%