Pranostiky pro celý rok XXIII

Pranostiky pro celý rok XXIII

30. 11. 2019
Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Jejda, málem jsem tento díl přehlédla. ....Snad ta obleva na Adama a Evu nevyjde, předpověď sněhu na vánoční svátky je zatím dobrá.
Hana Rypáčková
Spoustu jich neznám.
Věra Ježková
Jendo, úžasné. Přeji ti zimu plnou pohody.
Jan Zelenka
Věrko, já ti s dovolením ještě nějaké zimní pranostiky doplním. Měsíc bílý, klouby kvílí. Zima klepe na dveře, trouba, který otevře. Jaká zima v prosinci, taková zima i v lednu, únoru a březnu. Mnoho sněhu v prosinci – úrazovky v pohotovosti. Teď bych chtěl být medvědem. Pořádně se nažrat, zalézt do postele a probudit se někdy koncem března. Předevčírem jsem byl se psem na Bílých stráních něco vyfotit a sotva jsem udržel foťák v ruce, protože mi mrzly prsty. Optimizmus a chuť do života se mi vrátí opět až s dvaceti stupni nad nulou. Všem se omlouvám, ale bral bych Vánoce, kdyby bylo nasněženo, ale přitom teplo a kvetly by stromy. Asi nejsem normální, ale vůbec se za to nestydím.
Alena Tollarová
Většinu pranostik neznám. A líbí se mi ta Na Štědrý večer hvězdičky - ponesou vajíčka slepičky :)
Věra Ježková
Jendo, super recenze. :-)
Jan Zelenka
Tedy Věrko, dala sis s tím práci. Mám ale takový dojem, že některé pranostiky tvořili naši předkové v hospodách u piva. Ale je to zajímavé čtení, u kterého mi uniká většina souvislostí.
Věra Ježková
Děkuji vám moc. Milé Jany, té úlové pranostice taky nerozumím. Ale občas jsem tam záměrně šoupla nějakou podivnost. Seriál skončí příštím dílem. Příští rok se připomene ještě 4x – vždy na začátku jednoho ročního období. Na celý rok pro vás chystám seriál další – na zcela jiné téma. Úvodní text k němu dám ke zveřejnění koncem prosince. :-)
Jana Šenbergerová
Věrko, díky. Doufám, že na Mláďátka pršet nebude.
Jana Šenbergerová
Nejsem včelař, ale myslím, že se Zuzka nemýlí. Když se vyruší zazimované včely, zvýší se jejich spotřeba potravy a naruší udržování tepla, to včelstvu neprospěje. Mrtvé už to k životu nevrátí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%