Neslaví Vánoce a mají k tomu důvody
Ilustrační foto: ingimage.com

Neslaví Vánoce a mají k tomu důvody

11. 12. 2019

Někdo jim o Vánocích zemřel a mají ten čas spojený s nepříjemnými zážitky. Žijí sami a nemají s kým Vánoce trávit. Nechce se jim nic zdobit, chystat sváteční jídlo. Neudržují vánoční rituály, ty dny jsou pro ně stejné jako kterékoli jiné.

psychika Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Jsme s manželem denně spolu. Děti bydlí na druhé straně republiky. Už loni o Vánocích mi bylo dosti smutno. Letos jsem se rozhodla,že pojedeme na svátky do Spáleného Poříčí v Brdech. Nabízela jsem to i vám .Nehlásil se nikdo. přesto mám autobus plně obsazený a začínám se velice těšit!!! Určitě vás všechny budu o pobytu informovat!
Svatava Páleníková
Jsem sama už několik Nezvykla jsem si. Vánoce byly vždy obdobím setkání široké rodiny a to mi teď chybí. Po smrti manžela mě sice děti navštěvují i s vnoučaty, ale na Štědrý den chtějí být mladí sami. Já to respektuji, ale bývá mi smutno.
Danka Rotyková
Všem těm, kteří nechtějí slavit Vánoce, přeji hlavně klid a pohodu, aby si mohli vychutnat své rituály. Kdybych bydlela úplně sama, asi bych velké přípravy také vynechala. Jsem takový umírněný milovník vánočních svátků. Mám ráda klid a usměvavé lidi .... a taky dobré jídlo.
Marie Faldynová
Mě se líbila úvaha o tom, že jsou slaviči a neslaviči. Kdo je rád mezi lidmi, ten by sám o vánocích opravdu trpěl a těm, kdo jsou radši sami, nerozumí. Už dávno nenutím manžela, aby se mnou někam chodil. A on mě nenutí sedět doma. Vánoce ani Silvestra neslaví, ale se synem a vnoučaty se setká rád. A já posedím s těmi, kdo o to stojí. Chápu, že ta komerční masáž může lidi rozčilovat, ale bydlím v malé obci a tam se nákupní orgie pořádat nedají ani o vánocích.
Dana Kolářová
Jani, lépe bych to nenapsala. ...Kdo umí být sám, ten určitě ani o Vánocích netrpí samotou. Navíc si myslím, že kdo nechce být sám, sám být nemusí...
Jana Šenbergerová
Kdo umí být sám, ten určitě ani o Vánocích netrpí samotou. Navíc si myslím, že kdo nechce být sám, sám být nemusí. Když je tolik osamělých, razila bych heslo: "Osamělí lidé, spojte se." Je mi jasné, že v době tvrdého individualizmu to není pro každého.
Věra Ježková
Nevím, proč bych měla někoho odsuzovat za to, že si žije podle svého; pokud tím druhému neubližuje. „Neodsuzuj druhého člověka, dokud jsi nestál na jeho místě.“ Talmud
Jarmila Komberec Jakubcová
Moji rodiče byli oba židovské národnosti a tak se u nás doma držela "chanuka" - svátek světel, ale měla jsem i malý stromeček s dárečky. A tak to to mám dodnes. Letos začíná naše chanuka 22.prosince.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%