Ilustrační foto: ingimage.com
Neslaví Vánoce a mají k tomu důvody
11. 12. 2019
Někdo jim o Vánocích zemřel a mají ten čas spojený s nepříjemnými zážitky. Žijí sami a nemají s kým Vánoce trávit. Nechce se jim nic zdobit, chystat sváteční jídlo. Neudržují vánoční rituály, ty dny jsou pro ně stejné jako kterékoli jiné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Práglová
11.12.2019 21:36
Jsme s manželem denně spolu. Děti bydlí na druhé straně republiky. Už loni o Vánocích mi bylo dosti smutno. Letos jsem se rozhodla,že pojedeme na svátky do Spáleného Poříčí v Brdech. Nabízela jsem to i vám .Nehlásil se nikdo. přesto mám autobus plně obsazený a začínám se velice těšit!!! Určitě vás všechny budu o pobytu informovat!
Svatava Páleníková
11.12.2019 20:55
Jsem sama už několik Nezvykla jsem si. Vánoce byly vždy obdobím setkání široké rodiny a to mi teď chybí. Po smrti manžela mě sice děti navštěvují i s vnoučaty, ale na Štědrý den chtějí být mladí sami. Já to respektuji, ale bývá mi smutno.
Danka Rotyková
11.12.2019 18:56
Všem těm, kteří nechtějí slavit Vánoce, přeji hlavně klid a pohodu, aby si mohli vychutnat své rituály. Kdybych bydlela úplně sama, asi bych velké přípravy také vynechala. Jsem takový umírněný milovník vánočních svátků. Mám ráda klid a usměvavé lidi .... a taky dobré jídlo.
Marie Faldynová
11.12.2019 17:45
Mě se líbila úvaha o tom, že jsou slaviči a neslaviči. Kdo je rád mezi lidmi, ten by sám o vánocích opravdu trpěl a těm, kdo jsou radši sami, nerozumí. Už dávno nenutím manžela, aby se mnou někam chodil. A on mě nenutí sedět doma. Vánoce ani Silvestra neslaví, ale se synem a vnoučaty se setká rád. A já posedím s těmi, kdo o to stojí. Chápu, že ta komerční masáž může lidi rozčilovat, ale bydlím v malé obci a tam se nákupní orgie pořádat nedají ani o vánocích.
Dana Kolářová
11.12.2019 13:28
Jani, lépe bych to nenapsala.
...Kdo umí být sám, ten určitě ani o Vánocích netrpí samotou. Navíc si myslím, že kdo nechce být sám, sám být nemusí...
Jana Šenbergerová
11.12.2019 13:15
Kdo umí být sám, ten určitě ani o Vánocích netrpí samotou. Navíc si myslím, že kdo nechce být sám, sám být nemusí. Když je tolik osamělých, razila bych heslo: "Osamělí lidé, spojte se." Je mi jasné, že v době tvrdého individualizmu to není pro každého.
Věra Ježková
11.12.2019 12:49
Nevím, proč bych měla někoho odsuzovat za to, že si žije podle svého; pokud tím druhému neubližuje. „Neodsuzuj druhého člověka, dokud jsi nestál na jeho místě.“ Talmud
Jarmila Komberec Jakubcová
11.12.2019 12:30
Moji rodiče byli oba židovské národnosti a tak se u nás doma držela "chanuka" - svátek světel, ale měla jsem i malý stromeček s dárečky. A tak to to mám dodnes. Letos začíná naše chanuka 22.prosince.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA