Foto: Archiv Miloše Škorpila
Propagátor běhu Škorpil: Věk je jen číslo, začít sportovat může každý
9. 12. 2019Neběhat moc rychle a neběhat moc dlouhé vzdálenosti. To radí začátečníkům Miloš Škorpil, propagátor běhu, který napsal o běhání několik knih.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
10.12.2019 19:16
No já to mám jednoduché. Než podstoupím operace obou kyčlí, musím si vystačit s chůzí. A čas rychlé a pomalejší chůze se řídí pouze aktuálním stavem a rozsahem bolesti. Ale není to špatné, chodím a někdy svižněji než kdejaká dvacítka. ☺
Jitka Hašková
9.12.2019 19:56
Já se svou skoliózou páteře, už jsem se zmenšila o 3 cm, nezačnu 75 letech běhat. pro mě je vhodnější plavání a cvičení s fyzioterapeutkou.
Ján Zábranský
9.12.2019 18:30
Beh je najlepším nákupom radosti. V behu sa čistí mysel, telo a pestuje voľa. Na základnej škole som sa tiasol obavou že nedobehnem tri kolá na štadióne. Všetci boli lepší...Tí lepší v tridsiatke už mali svoje bruško, svoje pohodlie a ja som práve prišiel behu na chuť. V tvrdých, ťažkých teniskách, v starých teplákoch. Po revolúcii som si kúpil prvé "maratónky", to bolo blaho pre nohy, boli ako vo vaťe, aká to len bola odmena pre telo a dušu. Potom už to bol zvyk - potreba, každý druhý deň cca 12 kilometrov, v každom počasí. Beh mi podržal psychiku aj v tých najťažších životných situáciách.
Rostislav Mraček
9.12.2019 18:24
Ano, i já souhlasím s paní Kolářovou, přestože jsem již 35 let běžcem. Začínat s během po šedesátce není vhodné pro každého. Máme již svá zdravotní omezení a potíže, opotřebené klouby a šlachy. Jsou jistě výjimky, jistá paní Marie z Olomouce začala s během v šedesáti a stala se mistryní republiky, Evropy i světa! Ovšem chtělo to sebezapření a vydržet bolest. Sám jsem ji viděl běžet maraton s rukou v sádře! To nedokáže každý. Mám kamaráda, jenž běhá maratony i v osmdesáti letech. Ani mně nedělá potíže 10 či 20 kilometrů, ale rozhodně to nedoporučuji každému. A začínat podle receptů pana Škorpila? Má-li někdo chuť zkusit běh, zkoušejte to jen podle svých pocitů, každá kniha je zbytečná!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA