Trojlístek mých nejsilnějších letošních zážitků s i60
Foto: autorka

Trojlístek mých nejsilnějších letošních zážitků s i60

10. 12. 2019

I když jsem díky editorské práci spjata s naším portálem vlastně každodenně, přesto jsou zážitky, které nad tento někdy až stereotyp vyčnívají. A o ty se s vámi coby spoluúčastníky chci podělit.

Zážitek č. 1 - oslava mých kulatých narozenin
Jak asi většina ví, letos v dubnu jsem oslavila ne zrovna mladistvé jubileum. Důvod k radosti to však rozhodně byl. Rozhodla jsem se, že bych své kulatiny oslavila ráda i s lidmi, které mám vedle své sestry vlastně jako jedinou rodinu, a to jsou čtenáři portálu i60. A tak jsme s Honzou uspořádali menší oslavu v našem Pražském kreativním centru. Té vévodil recital písní Lubomíra Müllera na texty mých různých básniček. Lubomíra před několika lety zaujaly mé verše na i60, z veršů se zrodily písně a z písní recital. Myslím, že to byl pro všechny přítomné silný zážitek. V závěru recitalu mi Honza věnoval své překvapení - vydanou sbírku veršů, s níž jsem nepočítala. A pak už se mohlo vesele a nenuceně slavit. Ti, kteří se oslavy nezúčastnili, mohli dodatečně zažít recital natočený na video.

Zážitek č. 2 - sraz i60 v Kořenově v Jizerských horách
Od roku 2014 jsem se zúčastnila všech srazů i60. Myslím, že tento byl pro mě nejzdařilejší. Nečekaná Jindřina nabídka a rychlé vyřízení ubytování. Krásný horský kraj, příjemné počasí, bezvadná parta lidí, zábavný program, hezké výlety. A jako třešnička na dortu konečně zase jednou jízda na motorce. Jsme lidi různých povah, bydlišť, osudů, někteří více, jiní méně zábavní a společenští. Ale zde to vyznělo jako jedno velké společné "íčko".

Zážitek č. 3 - dovolená v Albánii
Opět začnu tím "Jak asi většina ví....", jela jsem koncem září už pátý rok za sebou na zájezd do Albánie. A tam mě postihl zážitek velmi nepříjemný, a sice silné zemětřesení, v jehož epicentru jsme se ocitli, dne 21. září kolem 16 hod., se zopakovaným záchvěvem v noci na 22. září. Díky nešťastné okolnosti, že jsem se nacházela právě v 5. patře hotelu, zatímco téměř všichni byli venku, v moři, na pláži, na výletě, mě tato událost zasáhla bohužel ze všech nejvíce. Chci ale říct, že si hluboce vážím toho, jak mi mnoho lidí, jakmile se zpráva dostala na portál, drželo palce a psychicky mě povzbuzovalo. Na chatu i soukromými maily a esemeskami. Byl to krásný pocit, vědět, že na to nejsem sama.

A jsme u toho, čím se asi náš portál skutečně odlišuje od různých webů, na nichž probíhají debaty mezi neznámými lidmi, kteří netouží se poznat. U nás, tedy užšího kruhu, který už se zná, je běžné sdílet radost, ale právě tak samozřejmé mít o druhého obavy a pomoci mu, když to je možné.
To je můj nejsilnější zážitek s i60 v tomto roce a pevně doufám, že to tak zůstane i do budoucna, má náhradní rodino. Díky.

Za fotografie z oslavy děkuji i sestře Marcele.

Soutěž Můj zážitek s i60 2019
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
Já, díky nápadům Zuzky jsem i na její kulaté oslavě se všemi byla a poznala jsem Lubomíra M... prožívali Albánii, mávala při jízdě našim motorkářům, kdysi i koloběžkářům, sledovala nádherné srazy, nové lidičky, byla v pražském kreativním centru a viděla i zakladatele zvláštního portálu, po živém prvním v Poděbradech... Jan Raška Ostravák, má stále elán se svým kolektivem a nám to moc díky Vám stále svědčí. Krásný vzpomínkový trojlístek i moje nádherná část života ...
Soňa Prachfeldová
Krásně vyjádřeno.
Libor Farský
Ani nevíš, jak je mi líto, že jsem u Tvých kulatých narozenin nemohl být, ale do Albánie už nejezdi!
Alena Várošová
Zuzko,děkuji za celý trojlístek zážitlků,nadšení,spokojenost i ten poslení smutný,nepříjemný.
Helenka Vambleki
Ano, souhlasím souhlasím souhlasím. Už jsem to psala já, síla íčka je pro tyto případy nezamětitelná. A to jsem psala taky - íčkaři se umí podpořit ve chvílích těžkých, bolavých i radostných a šťastných
Jitka Chodorová
Také mě mrzí, že se nemohu setkávat osobně s "Ičkem", s Tebou jsem se setkala několikrát ve snu, moje já asi touží se s Tebou potkávat, ale skutečnost je trochu jiná. Jsem ráda, že se s Tebou znám, sice jen virtuálně, již sedm let si tu obě básníme, vůbec se nechci s Tebou srovnávat, ale chci Ti srdečně poděkovat za přijetí na Íčku v létě 2012. Ty a Jirka L. jste mi ten vstup sem velmi usnadnili Přeji Vám oběma mnoho krásných zážitků s Íčkem a hlavně hodně zdraví do dalších let. A básni dál, máš plný sál...*********.
Jana Šenbergerová
Zuzko, přeji ti ještě hodně pěkných zážitků s íčkem a děkuji za všechny krásné básně i články, kterými připravuješ hezké chvíle jeho čtenářům. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Díky Zuzko za tvou práci pro naše íčko.
Marie Novotná
Přeji ještě hodně sil a příjemných chvil s íčkem a nejen s ním. Díky redakci s Tvým přičiněním rozdáváte radost a potěchu oku i duši. Potěší každé setkání. Jsem moc ráda, že jsem jednou z tohoto portálu.
Soňa Prachfeldová
Zuzko přeji mnoho dalších krásných zážitků .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%