foto autor
Naše životní radosti
15. 12. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
17.12.2019 14:32
Už první pohled na obrázek Verneovy knihy mi připomněl mého kdysi velmi oblíbeného spisovatele. Na seznamu k maturitě jsem měla "jen" přes devadesát přečtených knížek, takže ten Váš si ani nedovedu představit. Mnohé knížky mi od té doby zůstaly. A také jedna velká mnoholetá radost - a tou je hudba - ať už poslech nebo vlastní, stále i po létech nedokonalé muzicírování. A vlastně - ještě příroda.
Marie Faldynová
16.12.2019 07:23
Také patřím mezi milovníky sluníčka, knížek a přírody. Je mnoho drobných zážitků, které můžeme brát jako samozřejmost - a nebo za ně být vděční.
Zuzana Pivcová
15.12.2019 20:05
Je to nádherné, číst, jakou debatu tu rozpoutal pan Jan svým příspěvkem. Jsme sice mnohobarevní, ale přece jen jedna generace, která neměla tolik informačních zdrojů, a o to víc četla. Myslím, že přidávat ke všemu ještě své zkušenosti je už skoro zbytečné. Díky!!
Alena Tollarová
15.12.2019 19:45
Ač holka, verneovky jsem měla v knihovničce a ráda jsem se při četbě oddávala snění a představám. Po mně je četli i moji synové, ale doba se změnila. Další generace, aspoň v mé rodině, už dává přednost příběhům z jiného soudku.
Hana Rypáčková
15.12.2019 17:32
Moc hezké počtení..Mám to také tak seřazeno. I kniha je dobrý přítel. Zapisuji si přečtené od 16 ti let . Ty výpisky z oblíbených nebo z těch , co mne zaujaly mi ukazují na události uplynulých let se svými blízkými. Slunce, hory, moře, nebe nad hlavou jsou také stálice. No a pak ty přechodné radosti . Dnes třeba kachna se zelím a knedlíly se jen rozsýpala , pivo mělo říz a tak první návštěva nové Plzeňky vydařila.
Jan Zelenka
15.12.2019 14:54
Každému z nás něco z dětství a průběhu dalšího života zůstává hluboko v srdci. Hlavně vědomí lidské pospolitosti, vědomí těch nejbližších, rodiny a přátel. I Aničky pejsci k tomu patří. Bez těchto všech nepomůže ani to nejzářivější slunce.
Věra Ježková
15.12.2019 14:30
Jendo, díky za pohlazení po duši a chvíli rozjímání. Sdílím tvé okouzlení mořem, ač jsem u něj nepobývala zdaleka tolik jako ty. Slunce ke štěstí příliš nepotřebuji. Těším se ze tvého přátelství. Přeji ti v životě ještě hodně radosti.
Lenka Kočandrlová
15.12.2019 13:52
Četba je moje nutnost,něco jako dýchání...Knihy přečtené jsem si taky kdysi zapisovala,jenže pak už nebyl na to čas.Myslím,že jich mám přečteno tak 15 tisíc,denně minimálně 1 knihu od 6 let.Nekupuji si knihy,většinou mne nebaví číst je vícekrát,ale jsou výjimky,např. Malý lord,to jsem četla od dětství mnohokrát,i nyní ve stáří.Verneovky,jaké měli v knihovně,jsem četla i dětem před spaním,dodnes se kochám představou o Dvou letech prázdnin.Dokud mi budou oči sloužit,dotud musím číst a vzdalovat se tím kolikrát nepříjemným obdobím (jako dnes -lije a lije)....
Anna Potůčková
15.12.2019 13:26
Moc hezké počteníčko a co mně z dětství zůstalo do tohoto seniorského věku: Hlavně neskonalá láska k zvířatům a zejména psům - ti mně provází životem od mého narození!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA