Jiří Šlitr kreslí ve svém ateliéru. Foto: Ivan Englich
Jiří Šlitr byl pilný výtvarník, rád kreslil i erotiku
19. 12. 2019Jiří Šlitr, jeden z nejvýznamnějších českých umělců 20. století, byl mužem mnoha talentů – skladatel, zpěvák, herec, ale i výtvarník. Jeho výtvarné dílo zachycující lidské typy či kavárenský život je až do 15. února možné obdivovat v pražské Galerii Villa Pellé.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
20.12.2019 09:59
Díky za zajímavý článek, je pro mne zároveň i pozvánkou na výstavu.
Zuzana Pivcová
19.12.2019 16:06
Škoda, že Jiří Šlitr odešel brzy, když mi bylo teprve 19. Protože před tím jsem si jeho humor, písně a celkově osobnost nedovedla naživo tak dobře "užít". Osobně se o něm moc nemluvilo a dokonce jsme myslely, že je starý mládenec. Poznávat a obdivovat jsem ho vlastně začala až in memoriam.
Hana Rypáčková
19.12.2019 09:06
Vím o tom, mám jeho knihy s kresbami a chystám se tam v lednu. Můžeme se třeba i domluvit s íčkaři při setkání...
Věra Ježková
19.12.2019 08:48
Děkuji za dobrý tip. Jiří Šlitr byl skvělý; velká škoda, že odešel tak brzy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA