Fotoreportáž - ohňostroj ticha
Foto: autorka

Fotoreportáž - ohňostroj ticha

6. 1. 2020

Sotva za dohledu sv. Vavřince, shlížejícího z výšky morového sloupu, pohasl novoroční ohňostroj a početné obecenstvo uspokojené pohledem na barevnými paprsky ozářenou nebeskou báň se s jiskřičkami v očích odebralo do teplých domovů, rozhostilo se ticho. Takové ticho, že příroda nám za odměnu a pro potěchu přes noc seslala a po celém kraji rozprostřela bílou mrazivou nádheru. Každičká věc, každičký strom, každičká rostlinka byla ráno obalená bílými krystalky. To vše se ztrácelo v mléčně bílé mlze. Musela, prostě jsem se musela obléknout a jít mlhu prorážet a dívat se a dívat. Moje kroky zamířily k rybníku za městem. Ledňáčka už tam sice nikdy neulovím, ani klouzačky si tam dělat nebudeme, protože je nově obehnán ohradou s výstražnými cedulemi, ale námraza z něj dnes i tak dělá dobrého společníka.

Odpoledne jsem se vypravila k rozlehlé pískovně na druhém konci města. Sem se v horkém barevném létě jezdíme koupat. Nyní si tu připadám jako v chrámu, v němž pán bůh barvičkami šetřil. Zamrzající voda má světlounce zelenou barvu a písek si nechal žlutou, avšak vše ostatní je laděno do bíla.  Jsem tu úplně sama, mlha i ticho by se daly krájet. Potuluji se po březích, zkřehlými prsty se snažím stisknout spoušť a zachytit božský klid objektivem mého fotoaparátu. Napadá mě příměr pro tuto nezvyklou situaci - ohňostroj ticha. Užívám si jej plnými doušky a prosím paní zimu, aby nás ve svém království nechala pár dní. Nevyslyšela mě, hned další den si krajkové záclonky sundala ze šňůr a odvezla je někam jinam. Možná k vám?   

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
No vida, jsk je mlha krásná...
Hana Nováková
Úžasné fotky jako z mlhoviny....
Dana Kolářová
Ticho - okouzlující.
Anna Potůčková
Ali krásnější ohnostroj jsem neviděla. Přitom tento ohnostroj nikomu neublíží, je zadarmo a je všude kolem nás - stačí jen mít otevřené oči jako jsi je měla Ty! Díky za fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

22%