Prvorepublikový reklamní materiál, foto archiv autora
Malá úvaha o životním troskotání
15. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
19.1.2020 16:50
Fakt dost dobrý....Mám návod, nouzi obrátit naruby a jako v loďce dál plout životem..
Danka Rotyková
17.1.2020 19:38
Tak nevím, nevěděla jsem, že bych mohla být optimistka. Ale vím, že nejsem doslova pesimista. Proto jsem asi při tom mém ztroskotání zapnula selský mozek a pomalu se z toho dostala. Rodičům patří poděkování, že mě moc nerozmazlili.
Věra Lišková
16.1.2020 18:03
Líbí se mi přísloví: " Co tě nezabije, to tě posílí." Když už jsem ztroskotala, dostavil se vždy nějaký dobrý nápad, jak se zase postavit na nohy, takže díky osude.
Lenka Kočandrlová
16.1.2020 17:23
Na troskotání jsou někteří lidé větší experti než jiní.Já například jsem se všem ,ba i takovým co jen v dálce lákaly, úspěšně vyhnula.Mám svůj zdravý úsudek a tím se řídím. Rodiče snad mi pomohli tím,že se zmínili o svých vlastních troskotáních. Mým dětem jsem se snažila dobré rady předat,tak snad se jim podaří se úskalím vyhnout.
Dana Puchalská
15.1.2020 18:50
Jane,úvaha je hezká a zajímavá. A život se někdy opravdu
zamotá. A záleží na tom, jaké geny a vzory má v rodině. Pak je chtě nechtě buď uplatní nebo ne a nebo je i zapomene. Celý život se snažím o to, abych ho přežila pokud možno s úsměvem.
Soňa Prachfeldová
15.1.2020 17:30
Hezká úvaha, mamka i prarodiče mi dali do vínku notnou dávku optimismu i vlídnosti. I když ani se mnou se život nemazlil. Vlastní životní zkušenosti jsou dobré, aby se z nich člověk poučil a pomohl si více méně sám, zvládnout bolestné věci. Když sám nechce, odmítá, pak je to pro něho špatné. Pak musí být nablízku nějaký optimista sebelepší citáty moudrých nepomůžou. Dobrá úvaha.
Jitka Chodorová
15.1.2020 17:15
Ano Honzo, každý jsme jiný a jinak odolný, ale já si myslím, že takové malé, či větší "ztroskotání" potkalo v životě každého z nás. Ach ta Plzeň, na tu asi nezapomene ani jeden z nás dvou.
Věra Ježková
15.1.2020 15:34
Jendo, moc hezká úvaha. Rodiče mi nedali na cestu do života ani nafukovací kruh, ani mne nenaučili pořádně plavat. Možná mi předali, aniž o tom věděli, jen nějaké protitroskotací geny. Je zajímavé, jak hluboko v sobě máš ten dávný rozchod, že o něm píšeš tak procítěně. Mimochodem, slovo ztroskotání mne v souvislosti s mými ztrátami a prohrami nikdy nenapadlo.
Zuzana Pivcová
15.1.2020 15:11
Každý člověk je jinak odolný, co pro jednoho znamená ztroskotání, je pro druhého jen šrám. Také záleží na životní etapě a co si člověk od něčeho slibuje. Nejhorší je asi stavět pouze na jedné jistotě - ať už na partnerovi nebo třeba na kariéře. To když selže, pak najednou není nic. Myslím, že hodně důležité je nezklamat sám sebe. Díky za úvahu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA