Skořice nevoní jen o vánocích
Ilustrační foto: pixabay.com

Skořice nevoní jen o vánocích

21. 1. 2020
recepty
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Děkuji vám za příspěvky a další vylepšení receptu
Elena Valeriánová
Skořice patří i mezi moje oblíbené koření. V zimě ji spolu s hřebíčkem a badyánem přidávám k zázvoru, citrónu a pomeranči s medem. A toto pak používáme do čaje. Všechna tato koření zahřívají organismus a třeba hřebíček i desinfikuje.
Marie Seitlová
Skořici mám ráda do všeho kam patří. Ale mám ji ráda i na pečivo potřené medem,je to dobré a zdravé. Medovou vodu také piji nalačno. Střídám to z citronovou vodou. Je to dobré nastartování metabolismu.
Jitka Caklová
Skořici také dávám do štrúdlu, ale častěji do svařáku, nebo jiných horkých nápojů s alkoholem, neboť v této formě nejlépe stimuluje metabolismus, podporuje proces trávení, rychleji odbourává tukové zásoby, posiluje srdce, stabilizuje srdeční rytmus a krevní tlak a to nejdůležitější - odbourává stres a uvolňuje mysl a napětí. Ale pozor, při větších dávkách, v ojedinělých případech, někdy až moc :-) :-)
Zuzana Pivcová
Skořice je voňavá a chutná, ale údajně poněkud zvyšuje tlak, možná se mýlím. No, nemám tolik jídel, na něž bych ji používala. Nejradši jsem ji měla jako dítě na krupicové kaši a na kynutých ovocných knedlíkách.
Dana Puchalská
Mám skořici ráda. Štrůdl bez skořice si ani já nedokážu představit. Jako malá holka jsem doslova milovala lívance posypané cukrem se skořicí. Ano, je zdravá. P. S. A nejen pro lidské zdraví, ale zapíchne-li se kousek skořice do květníku, je to dobré hnojivo.
Marie Ženatová
Skořici využívám také denně, je i pro mne lékem...
Věra Ježková
Skořici mám ráda. Někdy ji dávám do bílého jogurtu nebo Cottage. Taky na chleba s mazadlem. Sypu ji bez cukru na sladké knedlíky. Štrúdl je samozřejmost.
Irena Mertová
Skořicí jsem před chvílí posypala jabka ve štrůdlu. A ráno dávám na ovesnou kaši.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%