Ilustrační foto: pixabay.com
Skořice nevoní jen o vánocích
21. 1. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
22.1.2020 21:19
Skořice patří i mezi moje oblíbené koření. V zimě ji spolu s hřebíčkem a badyánem přidávám k zázvoru, citrónu a pomeranči s medem. A toto pak používáme do čaje. Všechna tato koření zahřívají organismus a třeba hřebíček i desinfikuje.
Marie Seitlová
22.1.2020 15:59
Skořici mám ráda do všeho kam patří. Ale mám ji ráda i na pečivo potřené medem,je to dobré a zdravé. Medovou vodu také piji nalačno. Střídám to z citronovou vodou. Je to dobré nastartování metabolismu.
Jitka Caklová
21.1.2020 19:01
Skořici také dávám do štrúdlu, ale častěji do svařáku, nebo jiných horkých nápojů s alkoholem, neboť v této formě nejlépe stimuluje metabolismus, podporuje proces trávení, rychleji odbourává tukové zásoby, posiluje srdce, stabilizuje srdeční rytmus a krevní tlak a to nejdůležitější - odbourává stres a uvolňuje mysl a napětí. Ale pozor, při větších dávkách, v ojedinělých případech, někdy až moc :-) :-)
Zuzana Pivcová
21.1.2020 18:34
Skořice je voňavá a chutná, ale údajně poněkud zvyšuje tlak, možná se mýlím. No, nemám tolik jídel, na něž bych ji používala. Nejradši jsem ji měla jako dítě na krupicové kaši a na kynutých ovocných knedlíkách.
Dana Puchalská
21.1.2020 17:01
Mám skořici ráda.
Štrůdl bez skořice si ani já nedokážu představit. Jako malá holka jsem doslova milovala lívance posypané cukrem se skořicí. Ano, je zdravá. P. S. A nejen pro lidské zdraví, ale
zapíchne-li se kousek skořice do květníku, je to dobré hnojivo.
Věra Ježková
21.1.2020 14:00
Skořici mám ráda. Někdy ji dávám do bílého jogurtu nebo Cottage. Taky na chleba s mazadlem. Sypu ji bez cukru na sladké knedlíky. Štrúdl je samozřejmost.
Irena Mertová
21.1.2020 12:58
Skořicí jsem před chvílí posypala jabka ve štrůdlu. A ráno dávám na ovesnou kaši.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA